Коли та на який час спаде спека в Україні, якою буде погода влітку 2022: прогнози синоптиків

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Чи буде спекотним літо 2022: прогнози синоптиків
freepik.com

Коли спаде спека та як довго в Україні будуть прохолодні дні?

Поділитися:

Коли в Україні спаде спека та наскільки довгою буде дія холодного атмосферного фронту? Про прогнози синоптиків розповіли кореспонденти ТСН у інформаційному марафоні "Єдині новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Температурні стрибки: чому страждають судини та як можна стабілізувати самопочуття (розповідає лікар-невролог)

Зараз практично по всій території України збергіається суха спекотна погода, подекуди темература повітря досягає 34-35 градусів. Через це у країні зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Та це ненадовго, запевняють синоптики. Журналісти ТСН розповідаєть прогнози синоптиків:

"У найближчі кілька днів в Україну прийде холодний атмосферний фронт. Температура в західних, північний та центральних областях знизиться до +20-26 градусів".

На решті території України буде менш прохолодно, але все ж не надто спекотно. А чи принесе цей холодний атмосферний фронт опади? Синоптики говорять, що так, потрібно чекати на дощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Івана Купала 2022 в Україні: точна дата свята, історія і традиції

На жаль, прохолода протримається недовго, усього лише 3-4 дні (в залежності від регіону). А далі на нас чекає справжня літня спека і посушлива погода. Що цілком природно, адже після дня літнього сонцестояня зазвичай і починаються найбільш спекотні літні дні.

Загалом же, за прогнозами синоптиків, літо 2022 в Україні буде аномально спекотним і без дощів. Раніше ми писали про те, як правильно рятуватися від спеки: поради лікарів.

Про погоду в Україні в найближчі декілька днів дивіться у відео ТСН:

Новини по темі