Окрім паски та яєць: 5 смачних страв на Великдень 2024
Сніданок з 1+1
Топ 5 великодніх страв: що приготувати, аби здивувати всю родину.
Італійський великодній пиріг від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
- Шпинат - 600 гр.
- Вершкове масло - 40 гр.
- Мангольд - 200 гр.
- Часник - 2 зуб.
- Сир - 50 гр.
- Білки яєць - 2 шт.
- Молоко - 3 ст.л.
- Борошно - 1,5 ст.л.
- Вершковий сир - 250 гр.
- Листкове тісто - 450 гр.
- Яйця - 5 шт.
- Сіль
- Спеції
Приготування:
- Шпинат о дати окропом і висушити
- На вершковому маслі підсмажити порізану зелень
- Додати до суміші сіль, спеції та часник
- Викласти суміш у миску, додати тертий сир, збиті білки, молоко і борошно
- Додати вершковий сир і ретельно перемішати суміш
- Викласти листкове тісто у форму, наповнити отриманою сумішшю
- Зробити лунки і вилити в них збиті яйця
- Накрити другим шаром тіста і відправити пиріг в духовку на 180 градусів
- Випікати страву 35 хвилин до хрусткої скоринки
Великодній салат «Гніздо глухаря» від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- Яйця - 6 шт.
- Огірки - 2 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Філе куряче - 300 гр.
- Цибуля - 1 шт.
- Сметана
- Зелень
- Сіль
- Перець
Приготування:
- Нарізати огірок кубиками
- Нарізати картоплю соломкою
- Натерти 3 яйця і змішати зі сметаною, огірком, та додати відварену і нарізану курку
- Підсмажити у фритюрі картоплю
- Викласти на листя зелені утворену сметанну суміш, посипати зеленню зверху і покласти відварені яйця, що залишились
- Викласти навколо підсмажену картоплю у вигляді гілочок гнізда
Loading...
Великодня закуска з буряком від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
- Яйця - 4 шт.
- Гірчиця - 1 ст.л.
- Перець Чилі - 0,5 ч.л.
- Буряковий сік - 50 гр.
- Томатний соус - 1 ст.л.
- Несолодкий йогурт - 4 ст.л.
- Спеції
- Сіль
Приготування:
- Відділити жовтки від білків і викласти у формочки окремо жовтки і окремо білки
- Запекти яйця в печі у формах на водяній бані
- Сформувати першу начинку, додавши до двох жовтків по 2 ложки йогурта, перець Чилі та буряковий сік
- Сформувати другу начинку, додавши йогурт, гірчицю і томатний соус
- Додати у начинки спеції та сіль і ретельно перемішати до однорідної маси
- Вичавити спеціальною насадкою начинку на білок і посипати спеціями
Loading...
Мʼясо у гірчичному соусі на Великдень від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- Мʼясо - 1,5 кг.
- Сметана - 300 г.
- Бульйон - 150 г.
- Часник - 2 зуб.
- Медова гірчиця - 1 ст.л.
- Соєвий соус - 2 ст.л.
- Цедра лимонна
- Сіль
- Перець
Приготування:
- Попередньо зварити мʼясо
- Сметану змішати з гірчицею, часником, сіллю і перцем
- Проварити соус і полити ним мʼясо
- Відправити мʼясо у духовку
Великодні булочки з шоколадом від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
- Дріжджі - 30гр.
- Цукор для опори - 1 ч.л.
- Молоко - 300 мл.
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 100 гр.
- Вершкове масло - 100 гр.
- Борошно - 500 гр.
- Шоколад - 100 гр.
- Сіль
Приготування:
- Приготувати опару із дріжджів, молока і цукру
- Накрити опару харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 20 хвилин
- Додати до опари яйця, цукор, дрібну солі і розтоплене вершкове масло
- Просіяти у суміш борошно і збити міксером
- Додати маленькі крихти шоколаду, вимісити тісто і відправити його в тепле місце на 1 годину
- Сформувати із отриманого тіста ковбаски і завернути у косу
- Завернути косу у кільце, а всередину покласти звернене яйце, щоб булочки тримали форму
- Запікати при температурі 180 градусів 30 хвилин
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: