Окрім паски та яєць: 5 смачних страв на Великдень 2024

Топ 5 великодніх страв: що приготувати, аби здивувати всю родину.

Італійський великодній пиріг від Руслана Сенічкіна 

Інгредієнти:

  • Шпинат - 600 гр.
  • Вершкове масло - 40 гр.
  • Мангольд - 200 гр.
  • Часник - 2 зуб.
  • Сир - 50 гр.
  • Білки яєць - 2 шт.
  • Молоко - 3 ст.л.
  • Борошно - 1,5 ст.л.
  • Вершковий сир - 250 гр.
  • Листкове тісто - 450 гр.
  • Яйця - 5 шт.
  • Сіль
  • Спеції 

Приготування:

  1. Шпинат о дати окропом і висушити 
  2. На вершковому маслі підсмажити порізану зелень 
  3. Додати до суміші сіль, спеції та часник 
  4. Викласти суміш у миску, додати тертий сир, збиті білки, молоко і борошно 
  5. Додати вершковий сир і ретельно перемішати суміш 
  6. Викласти листкове тісто у форму, наповнити отриманою сумішшю 
  7. Зробити лунки і вилити в них збиті яйця 
  8. Накрити другим шаром тіста і відправити пиріг в духовку на 180 градусів 
  9. Випікати страву 35 хвилин до хрусткої скоринки

Великодній салат «Гніздо глухаря» від Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • Яйця - 6 шт.
  • Огірки - 2 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Філе куряче - 300 гр.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сметана 
  • Зелень 
  • Сіль 
  • Перець 

Приготування:

  1.  Нарізати огірок кубиками 
  2.  Нарізати картоплю соломкою 
  3.  Натерти 3 яйця і змішати зі сметаною, огірком, та додати відварену і нарізану курку 
  4.  Підсмажити у фритюрі картоплю 
  5.  Викласти на листя зелені утворену сметанну суміш, посипати зеленню зверху і покласти відварені яйця, що залишились 
  6.  Викласти навколо підсмажену картоплю у вигляді гілочок гнізда

Loading...

Великодня закуска з буряком від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти: 

  • Яйця - 4 шт.
  • Гірчиця - 1 ст.л.
  • Перець Чилі - 0,5 ч.л.
  • Буряковий сік - 50 гр.
  • Томатний соус - 1 ст.л.
  • Несолодкий йогурт - 4 ст.л.
  • Спеції 
  • Сіль 

Приготування:

  1.  Відділити жовтки від білків і викласти у формочки окремо жовтки і окремо білки 
  2.  Запекти яйця в печі у формах на водяній бані 
  3.  Сформувати першу начинку, додавши до двох жовтків по 2 ложки йогурта, перець Чилі та буряковий сік 
  4.  Сформувати другу начинку, додавши йогурт, гірчицю і томатний соус 
  5.  Додати у начинки спеції та сіль і ретельно перемішати до однорідної маси 
  6.  Вичавити спеціальною насадкою начинку на білок і посипати спеціями

Loading...

Мʼясо у гірчичному соусі на Великдень від Валентини Хамайко 

Інгредієнти: 

  • Мʼясо - 1,5 кг.
  • Сметана - 300 г.
  • Бульйон - 150 г.
  • Часник - 2 зуб.
  • Медова гірчиця - 1 ст.л.
  • Соєвий соус - 2 ст.л. 
  • Цедра лимонна 
  • Сіль 
  • Перець

Приготування: 

  1.  Попередньо зварити мʼясо 
  2.  Сметану змішати з гірчицею, часником, сіллю і перцем 
  3.  Проварити соус і полити ним мʼясо 
  4.  Відправити мʼясо у духовку

Великодні булочки з шоколадом від Руслана Сенічкіна 

Інгредієнти:

  • Дріжджі - 30гр.
  • Цукор для опори - 1 ч.л.
  • Молоко - 300 мл.
  • Яйця - 2 шт. 
  • Цукор - 100 гр.
  • Вершкове масло - 100 гр.
  • Борошно - 500 гр.
  • Шоколад - 100 гр.
  • Сіль 

Приготування:

  1.  Приготувати опару із дріжджів, молока і цукру
  2.  Накрити опару харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 20 хвилин
  3.  Додати до опари яйця, цукор, дрібну солі і розтоплене вершкове масло 
  4.  Просіяти у суміш борошно і збити міксером 
  5.  Додати маленькі крихти шоколаду, вимісити тісто і відправити його в тепле місце на 1 годину 
  6.  Сформувати із отриманого тіста ковбаски і завернути у косу
  7.  Завернути косу у кільце, а всередину покласти звернене яйце, щоб булочки тримали форму 
  8.  Запікати при температурі 180 градусів 30 хвилин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Більше новин