Як зробити жовто-блакитні крашанки натуральними барвниками до Великодня (поради Гліба Репіча)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Великдень 2023: як зробити жовто-блакитні крашанки натуральними барвниками
Instagram/rina_nech

Як пофарбувати яйця натуральними барвниками у патріотичні кольори?

Поділитися:

Великдень вже на порозі, і якщо ви ще не встигли пофарбувати крашанки у чистий четвер, ділимось порадами, як це зробити натуральними барвниками у патріотичні кольори. Біохімік Гліб Репіч у "Сніданку з 1+1" розказав та показав, як можна пофарбувати яйця натуральними барвниками та зробити їх патріотичними. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пофарбувати яйця в домашніх умовах: цибулиння, каркаде, сік буряка, куркума

Для того, щоб пофарбувати яйця у синій колір, знадобиться червонокачанна капуста, яка насправді фіолетова, але колір дає саме синій:

"Беремо червонокачанну капусту, беремо ніж, і нарізаємо дуже дрібно. Взяти посудину, і пересипати туди капусту. За об'ємом капусти має бути стільки ж, скільки і води. Заливаємо окропом. Розчин починає забарвлюватися у фіолетовий колір. Капуста має настоятися хоча б 20 хвилин і тоді туди занурити вже відварені білі яйця та лишити їх на ніч. Після цього промити, взяти ватку, змочену олією та змастити поверхню яйця. Так вони стануть блискучими". 

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: Страсна п'ятниця: що не можна робити

Для жовтого кольору знадобиться куркума:

"З куркумою яйця потрібно зварити. І коли ми їх зваримо,у нас вийдуть жовтогарячі крашанки". 

Також Гліб Репіч дослідив інші популярні рецепти. Так, сік буряка фарбував яйця лише у коричневий колір, а відвар кропиви надав яйцям ледь блідого кольору хакі. 

Як зробити патріотичні крашанки, дивіться сюжет з Глібом Репічем:

Новини по темі