Простий рецепт шоколадного чізкейку від Руслана Сенічкіна

Вишуканий шоколадний пиріг на основі сиру від телеведучого 1+1.

У програмі «Сніданок з 1+1» телекулінар Руслан Сенічкін поділився секретом приготування ніжного чізкейку з шоколадом. Рецепт вишуканого десерту ідеально підійде для святкового вечора.

Класичний чізкейк готують на основі вершкового сиру. Проте начинка в різних країнах варіюється: ізраїльтяни, наприклад, готують його з жирного сиру, греки на основі сиру Фета, французи – з козячого сиру, а італійці на основі сиру Рікотта. Проте спільним є один факт – його просто обожнюють в усьому світі.

Готуйте смачний шоколадний десерт від Руслана Сенічкіна та влаштуйте собі смачний відпочинок із найкращими фільмами для зимового вечора.

ІНГРЕДІЄНТИ

Сир - 400 г

Цукор - 4 ст. л.

Агар-агар - 30 г

Вершки - 100 мл

Молочний шоколад - 100 г

Чорний шоколад - 40 г

ДЛЯ КОРЖА

Шоколадне печиво – 250 г

Вершкове масло – 100 г

Читайте також: 7 корисних властивостей шоколаду.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Шоколадне печиво переробити на крихту, залити вершковим розтопленим маслом.
  2. Викласти на дно посудини, у якій буде чізкейк. Поставити в холодильник.
  3. Розігріти сотейник і додати вершки. Вкинути цукор.
  4. Розвести агар-агар в теплій воді і додати до вершкової маси. Усе ретельно перемішати вінчиком.

Водорості агар-агару допоможуть схопитися десертові. Проте замість цього інгредієнту можна взяти звичайний желатин, - каже Руслан Сенічкін.

  1. Чекати поки суміш нагріється, а цукор повністю розчиниться.
  2. Як тільки маса стане гарячою, додати молочний шоколад. Вінчиком усе перемішати.

До кипіння доводити ні в якому разі не потрібно, - зауважує телеведучий.

  1. Після того, як шоколад розчиниться, сотейник можна забирати з плити.

Чізкейк готується на основі вершкового сиру. Проте замінити можна і звичайним кисломолочним сиром, - зазначає телекулінар.

  1. Сир перетерти крізь сито до кремоподібної консистенції.
  2. Шоколадну суміш залити в сир. Усе перемішати до однорідної маси за допомогою блендера.
  3. Дістати з холодильника основу з тіста. Зверху викласти сирну суміш.
  4. Зверху натерти чорний шоколад. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати чорний шоколад із перцем чилі

  1. Страву поставити в холодильник приблизно на 2 год.

Чізкейк можна прикрасити будь-якими ягодами, сухофруктами, цукатами, - підкреслює Руслан Сенічкін

Подавати такий чізкейк можна з медом, джемами, варенням або шоколадним сиропом.

Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом хрумкого шоколадного печива.

Більше новин