Простий рецепт шоколадного чізкейку від Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
07:00
Будние

Вишуканий шоколадний пиріг на основі сиру від телеведучого 1+1.

Поделиться:

Низькокалорійний десерт із хурмою за рецептом Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок з 1+1» телекулінар Руслан Сенічкін поділився секретом приготування ніжного чізкейку з шоколадом. Рецепт вишуканого десерту ідеально підійде для святкового вечора.

Класичний чізкейк готують на основі вершкового сиру. Проте начинка в різних країнах варіюється: ізраїльтяни, наприклад, готують його з жирного сиру, греки на основі сиру Фета, французи – з козячого сиру, а італійці на основі сиру Рікотта. Проте спільним є один факт – його просто обожнюють в усьому світі.

Готуйте смачний шоколадний десерт від Руслана Сенічкіна та влаштуйте собі смачний відпочинок із найкращими фільмами для зимового вечора.

ІНГРЕДІЄНТИ

Сир - 400 г

Цукор - 4 ст. л.

Агар-агар - 30 г

Вершки - 100 мл

Молочний шоколад - 100 г

Чорний шоколад - 40 г

ДЛЯ КОРЖА

Шоколадне печиво – 250 г

Вершкове масло – 100 г

Читайте також: 7 корисних властивостей шоколаду.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Шоколадне печиво переробити на крихту, залити вершковим розтопленим маслом.
  2. Викласти на дно посудини, у якій буде чізкейк. Поставити в холодильник.
  3. Розігріти сотейник і додати вершки. Вкинути цукор.
  4. Розвести агар-агар в теплій воді і додати до вершкової маси. Усе ретельно перемішати вінчиком.

Водорості агар-агару допоможуть схопитися десертові. Проте замість цього інгредієнту можна взяти звичайний желатин, - каже Руслан Сенічкін.

  1. Чекати поки суміш нагріється, а цукор повністю розчиниться.
  2. Як тільки маса стане гарячою, додати молочний шоколад. Вінчиком усе перемішати.

До кипіння доводити ні в якому разі не потрібно, - зауважує телеведучий.

  1. Після того, як шоколад розчиниться, сотейник можна забирати з плити.

Чізкейк готується на основі вершкового сиру. Проте замінити можна і звичайним кисломолочним сиром, - зазначає телекулінар.

  1. Сир перетерти крізь сито до кремоподібної консистенції.
  2. Шоколадну суміш залити в сир. Усе перемішати до однорідної маси за допомогою блендера.
  3. Дістати з холодильника основу з тіста. Зверху викласти сирну суміш.
  4. Зверху натерти чорний шоколад. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати чорний шоколад із перцем чилі

  1. Страву поставити в холодильник приблизно на 2 год.

Чізкейк можна прикрасити будь-якими ягодами, сухофруктами, цукатами, - підкреслює Руслан Сенічкін

Подавати такий чізкейк можна з медом, джемами, варенням або шоколадним сиропом.

Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом хрумкого шоколадного печива.

Зіркові новини
Все видео
Новости по теме

Продолжая посещение сайта, вы соглашаетесь на использование файлов cookie и Политикой конфиденциальности

Принимаю