Рецепт Руслана Сенічкіна: Курячий шашлик з беконом

Народний шеф-кухар Руслан Сенічкін розповів, як запекти шашлик вдома, аби не втратити його соковитість.

Ведучий ранкової програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився секретами приготування курячого шашличка в домашніх умовах. Щоб зберегти його соковитість, яка зазвичай втрачається під час смаження у духовці, народний шеф-кухар використав бекон. У результаті ви отримаєте насичений смаком курячий шашлик, загорнутий у хрумкий бекон.

КУРЯЧИЙ ШАШЛИК З БЕКОНОМ – ІНГРЕДІЄНТИ

Філе 500г

Бекон 50г

Базилік 30г

Вино біле 3ст.л.

Спеції за смаком

Обираючи курятину, зверніть увагу, щоб вона була легкого рожевого кольору, з блиском та без сторонніх запахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкі рулетики з куркою від Руслана Сенічкіна.

СОУС ТЕРІЯКІ – ІНГРЕДІЄНТИ

Імбир 10г

Мед 1 ст.л.

Соєвий соус 3 ст. л.

Часник 2 зубчики

Винний оцет 2ст. л. 

Тростинний цукор 2 ст.л.

Оливкова олія 1 ч. л.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ШАШЛИК З БЕКОНОМ

  1. Порізнані шматочки філе замаринуйте у соусі «Теріякі» і додайте біле вино та спеції за смаком. Лишіть маринуватися не більше ніж на 20хв.
  2. На смужку бекону покладіть листок базиліку, а на нього шматочок м'яса. 
  3. Проколіть, загорнуте у бекон, філе дерев'яними шпажками.
  4. Викладіть шашлички на пергаментний папір та поставте запікатися у розігріту до 200 градусів духовку протягом 10 хв.

Слідкуйте, щоб проміжки між шматочками м'яса на шпажці були однаковими, аби шашлик просмажився рівномірно. А самі шпажки потримайте у воді протягом 20 хвилин, щоб під дією високої температурі у печі вони не згоріли.

Готувати легко та швидко можна, і Руслан Сенічкін це довів на власному досвіді. Смакуйте пікантні та соковиті шашлички навіть у зимову пору, не виходячи з дому!

Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін готував хрумке італійське печиво біскотті.

Більше новин