13-го січня в Україні святкують Щедрий вечір. Цього дня люди зустрічаються з найріднішими та частують їх щедрою кутею, а звечора до півночі співають щедрівки.
Ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів, як урізноманітнити святковий стіл смачними та поживними стравами.
ТЕПЛИЙ САЛАТ З ПЕЧІНКОЮ І БУРЯКОМ – Інгредієнти
Куряча печінка – 400 г.
Буряк – 200 г.
Зелена цибуля – 20 г.
Апельсин – 1 шт.
Листя салату – 50 г.
Олія – 3 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів
Оцет – 2 ст. л.
Вершкове масло – 30 г.
ТЕПЛИЙ САЛАТ З ПЕЧІНКОЮ І БУРЯКОМ – Приготування
1. На пательню викласти вершкове масло та додати олію.
2. Порізати цибулю та викласти на пательню.
Смажити треба на легкому вогні до м'якості та легкої прозорості, – каже Руслан Сенічкін.
3. Помити печінку, висушити паперовим рушником і викласти на пательню. Обсмажити з обох боків.
4. Сирий буряк почистити та нарізати соломинкою.
5. Розрізати апельсин і вичавити з нього сік у миску. Додати рослинну олію та винний оцет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт оливкової олії зі спеціями
6. В окрему миску викласти буряк і його листя, м'якоть апельсина.
7. Порізати цибулю та додати до буряка. Залити соусом і перемішати.
8. Викласти на тарілку салат і зверху викласти печінку.
Loading...
КУРЯЧІ РУЛЕТИКИ – Інгредієнти
Булгур – 150 г.
Курка – 300 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт курячого філе з сиром та зеленню
Солодкий перець – 1 шт.
Зелена цибуля – 30 г.
Бекон – 100 г.
Спеції за смаком.
КУРЯЧІ РУЛЕТИКИ – Приготування
1. Зварити булгур на невеликому вогні протягом 10 хв.
2. Порізати перець і цибулю. Додати до булгура. Перемішати.
Не бійтеся експериментувати з начинкою, вона може бути роізноманітна, – каже Руслан Сенічкін.
3. Курячі грудинки розрізати вздовж, але не до кінця.
4. Відбити м'ясо.
5. Начинити м'ясо булгуром із овочами та зробити рулетики.
6. Загорнути рулетики в бекон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковите куряче філе у сирному соусі від Руслана Сенічкіна
7. Викласти рулетики в форму для випікання. Загорнути форму в фльгу.
8. Запікати при температурі 190 градусів протягом 25-30 хв.
Loading...
КАЧКА З САЛЬСОЮ – Інгредієнти
Качині ніжки – 4 шт.
Апельсинова цедра – 2 ст. л.
Приправа сумах – 1 ч.л.
Апельсиновий сік – 50 мл.
Духмяні спеції та сіль.
КАЧКА З САЛЬСОЮ – Приготування
1. Вилити в миску півсклянки апельсинового соку. Додати спеції та цедру апельсина. Перемішати.
2. Занурити в соус ніжки качки. Залишити качку маринуватися на 30 хв.
3. У форму для запікання на фольгу викласти ніжки. Залити маринадом.
4. Накрити зверху фольгою.
5. Запікати при температурі 230 градусів протягом 15 хв. Відтак зменшити температуру до 150 градусів і запікати ще 1,5 год.
МАНДАРИНОВА САЛЬСА – Інгредієнти
Мандарини – 8 шт.
Журавлина – 20 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт печива з журавлиною від Руслана Сенічкіна
Натертий імбир – 1 ст.л.
Мед – 3 ст.л.
Оцет – 1 ст.л.
Дрібка солі та перцю.
МАНДАРИНОВА САЛЬСА – Приготування
1. Викласти на пательню почищені мандарини, імбир, журавлину і цукор.
2. Коли сальса закипить, додати мед.
3. Додати сіль і оцет.
4. Довести до кипіння, варити ще протягом 2-3 хв. Відтак охолодити.
5. Полити качку мандариновою сальсою.
Loading...
Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про топ-5 страв з курятини до святкового столу.