Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися

Класні рецепти солодощів до Горіхового Спаса.

Уже 29 серпня українці відзначатимуть Третій, або Горіховий Спас. Традиційно в цю пору дозрівали лісові горіхи, тож ніхто не втрачав можливості побалувати себе сезонними смаколиками.

Нині горіхи доступні нам цілий рік. Та хіба можна відмовити собі у цих надсмачних десертах, ще і з такої нагоди? Тим паче ми зібрали три елементарно прості рецепти від Руслана Сенічкіна та Валентини Хамайко: на них ти не витратиш багато часу й зусиль, а насолода – гарантована.

Горіхові булочки з кленовим сиропом

Інгредієнти

Борошно – 360 г

Молоко – 250 мл

Дріжджі – 1 ст. л.

Цукор – 100 г

Вершкове масло – 80 г

Ванільний цукор – 1 ч. л.

Суміш горіхів – 250 г

Кленовий сироп – 6 ст. л.

Фото: GettyImages

Як приготувати горіхові булочки з кленовим сиропом

1. Поєднуємо сухі інгредієнти для тіста: цукор, дріжджі, ванільний цукор і борошно.

2. Сюди ж додаємо вершкове масло кімнатної температури і перетираємо руками.

3. Вливаємо молоко і замішуємо тісто. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.

4. Розкочуємо тісто до товщини півсантиметра.

5. Готуємо начинку: подрібнюємо сирі горіхи та заливаємо кленовим сиропом. Розкладаємо начинку рівномірно на тісто, залишаючи бортики.

6. Скручуємо в рол і розрізаємо його навпіл уздовж.

7. Заплітаємо «косу» та формуємо кільце.

8. Змащуємо кленовим сиропом і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.

Loading...

Вівсяне печиво з горіхами

Інгредієнти

Борошно – 1 скл.

Вівсяні пластівці – 2,5 скл.

Цукор – ½ скл.

Масло – 150 г.

Яйце – 1 шт.

Сода – ½ ч. л.

Сметана – ½ скл.

Горіхи – 80 г

Фото: GettyImages

Як приготувати вівсяне печиво з горіхами

1. Насипаємо в миску борошно й вівсянку. Додаємо щіпку соди.

2. Розрізаємо масло кубиками. Додаємо до борошна.

3. Сюди ж додаємо яйце, цукор та сметану і збиваємо міксером.

4. Подрібнюємо горіхи й додаємо до тіста. Продовжуємо збивати міксером.

5. Формуємо з тіста печиво та викладаємо на деко.

Робіть печиво не дуже товстим, аби воно вийшло хрумким, – радить Валентина Хамайко.

6. Запікаємо при температурі 170° упродовж 25 хвилин.

Loading...

Шоколадний батончик із горіхами

Інгредієнти

Мед – 3 ст. л.

Курага – 75 г

Фундук – 50 г

Кеш'ю – 50 г

Вівсяні пластівці – 100 г

Кокосова стружка – 75 г

Волоський горіх – 100 г

Ванільний цукор – 1 ч. л.

Фото: GettyImages

Як приготувати шоколадний батончик з горіхами

1. Усі горіхи викладаємо в окрему чашу для блендера. Туди ж додаємо трохи вівсяних пластівців, кокосову стружку й ваніль. Ретельно перемелюємо.

2. До отриманої суміші додаємо курагу й мед. Перемелюємо в блендері до однорідної консистенції.

Замість кураги можна взяти будь-які цукати, чорнослив або родзинки, – підкинув ідею Руслан Сенічкін.

3. Застеляємо деко пергаментом і змащуємо його олією. Викладаємо горіхову суміш, накриваємо ще одним пергаментом і вирівнюємо горіховий шар качалкою.

4. Залишаємо деко разом із сумішшю в морозильній камері на 30 хвилин.

5. Дістаємо й нарізаємо горіхову масу на невеликі квадратики.

6. Розтоплюємо чорний шоколад на водяній бані.

7. Зверху на деко з пергаментом ставимо решітку. Нарізані батончики викладаємо на решітку й поливаємо шоколадом.

8. Ставимо деко в холодильник на 10 хвилин.

Loading...

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Як приготувати горіхове молоко: Простий рецепт від Аніти Луценко

2. 8 правил вживання горіхів, про які знає не кожен

3. 3 морквяні десерти, що перевершать твої найсолодші мрії

4. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка

Більше новин