ТОП-3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам

Простіше не буває!

Заради смачної страви не обов’язково півдня проводити на кухні. Інколи божественний десерт можна приготувати без особливих зусиль, граючись. Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін запропонував елементарні рецепти, що під силу навіть новачкам у кулінарії. А як бонус – вони надзвичайно легкі, тому не зашкодять фігурі перед відпусткою, але достатньо солодкі, щоб стати твоїми улюбленими.

Клафуті з абрикосами

Фото: GettyImages

Інгредієнти

Яйця – 7 шт.

Молоко – 200 мл

Цукор – 200 г

Борошно – 200 г

Лікер «Амарето» – 2 ст. л.

Абрикос – 500 г

Вершкове масло – 50 г

Фото: GettyImages

Як приготувати клафуті з абрикосом

1. До яєць додаємо молоко й цукор. Збиваємо суміш, але не до піни.

2. Поступово висипаємо борошно і одразу перемішуємо. Сюди ж додаємо «Амарето» – для пікантного присмаку.

3. З абрикосів видаляємо кісточки та викладаємо половинки у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом.

4. Заливаємо форму тістом.

5. Запікаємо в духовці при 180° упродовж 50 хвилин.

Loading...

Молочний пудинг з персиком

Інгредієнти

Молоко – 1 л

Цукор – 4 ст. л.

Ванільний цукор – 3 ст. л.

Кукурудзяний крохмаль – 4 ст. л.

Жовтки – 2 шт.

Коньяк – 3 ст. л.

Персик – 3 шт.

Фото: GettyImages

Як приготувати молочний пудинг з персиком

1. До 800 мл молока додаємо звичайний і ванільний цукор та перемішуємо.

2. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

3. Окремо беремо холодне молоко і поєднуємо його із крохмалем.

У холодному молоці крохмаль добре розчиниться і не буде грудочок, – зауважив Руслан Сенічкін.

4. До холодного молока додаємо 2 жовтки.

5. Холодну суміш додаємо до молока на вогні, що кипить. Одразу перемішуємо.

6. Робимо англійський акцент – додаємо трохи коньяку.

7. Перемішуємо суміш і наповнюємо нею формочки. Залишаємо в холодильнику, бажано – на ніч.

8. Зранку прикрашаємо нарізаним персиком і смакуємо.

Loading...

Ягідний торт без випічки

Інгредієнти

Сметана – 800 г

Цукор – 1 ст. л.

Желатин – 30 г

Вода – 100 мл

Малина – 400 г

Лохина – 200 г

Ванільний цукор – 8 г

Цедра лимона – 10 г

Фото: GettyImages

Як приготувати ягідний торт без випічки

1. Сметану будь-якої жирності поєднуємо з цукровою пудрою, ванільним цукром і лимонною цедрою. Перемішуємо.

Пильнуйте, щоб жодної краплі лимонного фрешу в суміш не потрапило. Інакше сметана згорнеться, – радить Руслан Сенічкін.

2. Желатинові пластини замочуємо в холодній воді. Коли вони набудуть «гумової» консистенції, перекладаємо желатин у сотейник та нагріваємо, одночасно помішуючи.

3. Щойно желатин став рідким, переливаємо його до сметани – доки він ледь теплий. Перемішуємо суміш блендером.

4. Сюди ж висипаємо малину та лохину або будь-які улюблені ягоди. Повільно перемішуємо.

5. Окрему миску застеляємо харчовою плівкою. Переливаємо в неї суміш та залишаємо в холодильнику на 3 години.

6. Прикрашаємо готовий десерт ягодами та подаємо.

Loading...

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка

2. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак

3. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа

4. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа

5. 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

Більше новин