Заради смачної страви не обов’язково півдня проводити на кухні. Інколи божественний десерт можна приготувати без особливих зусиль, граючись. Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін запропонував елементарні рецепти, що під силу навіть новачкам у кулінарії. А як бонус – вони надзвичайно легкі, тому не зашкодять фігурі перед відпусткою, але достатньо солодкі, щоб стати твоїми улюбленими.
Інгредієнти
Яйця – 7 шт.
Молоко – 200 мл
Цукор – 200 г
Борошно – 200 г
Лікер «Амарето» – 2 ст. л.
Абрикос – 500 г
Вершкове масло – 50 г
Як приготувати клафуті з абрикосом
1. До яєць додаємо молоко й цукор. Збиваємо суміш, але не до піни.
2. Поступово висипаємо борошно і одразу перемішуємо. Сюди ж додаємо «Амарето» – для пікантного присмаку.
3. З абрикосів видаляємо кісточки та викладаємо половинки у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом.
4. Заливаємо форму тістом.
5. Запікаємо в духовці при 180° упродовж 50 хвилин.
Loading...
Інгредієнти
Молоко – 1 л
Цукор – 4 ст. л.
Ванільний цукор – 3 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль – 4 ст. л.
Жовтки – 2 шт.
Коньяк – 3 ст. л.
Персик – 3 шт.
Як приготувати молочний пудинг з персиком
1. До 800 мл молока додаємо звичайний і ванільний цукор та перемішуємо.
2. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
3. Окремо беремо холодне молоко і поєднуємо його із крохмалем.
У холодному молоці крохмаль добре розчиниться і не буде грудочок, – зауважив Руслан Сенічкін.
4. До холодного молока додаємо 2 жовтки.
5. Холодну суміш додаємо до молока на вогні, що кипить. Одразу перемішуємо.
6. Робимо англійський акцент – додаємо трохи коньяку.
7. Перемішуємо суміш і наповнюємо нею формочки. Залишаємо в холодильнику, бажано – на ніч.
8. Зранку прикрашаємо нарізаним персиком і смакуємо.
Loading...
Інгредієнти
Сметана – 800 г
Цукор – 1 ст. л.
Желатин – 30 г
Вода – 100 мл
Малина – 400 г
Лохина – 200 г
Ванільний цукор – 8 г
Цедра лимона – 10 г
Як приготувати ягідний торт без випічки
1. Сметану будь-якої жирності поєднуємо з цукровою пудрою, ванільним цукром і лимонною цедрою. Перемішуємо.
Пильнуйте, щоб жодної краплі лимонного фрешу в суміш не потрапило. Інакше сметана згорнеться, – радить Руслан Сенічкін.
2. Желатинові пластини замочуємо в холодній воді. Коли вони набудуть «гумової» консистенції, перекладаємо желатин у сотейник та нагріваємо, одночасно помішуючи.
3. Щойно желатин став рідким, переливаємо його до сметани – доки він ледь теплий. Перемішуємо суміш блендером.
4. Сюди ж висипаємо малину та лохину або будь-які улюблені ягоди. Повільно перемішуємо.
5. Окрему миску застеляємо харчовою плівкою. Переливаємо в неї суміш та залишаємо в холодильнику на 3 години.
6. Прикрашаємо готовий десерт ягодами та подаємо.
Loading...
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка
2. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак
3. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа
4. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа