Пам’ятаєш, як у школі писали оповідання про «щедру осінь»? Так от, тут саме в розпалі овочевий сезон! Тож нині ідеальна пора, аби насолодитися осіннім смаком гарбуза. Що, не любиш? Не поспішай з висновками. Ми зібрали п’ять неймовірно смачних рецептів, які назавжди закохають тебе у цей сонячний овоч. Тим паче скоро Хелловін – тож ці смаколики однозначно стануть у пригоді.
Буряк – 150 г
Гарбуз – 200 г
Оливкова олія – 1 ст. л.
Мед – 1 ст. л.
Сир фета – 150 г
Груша – 1 шт.
Яйця – 1 шт.
Рукола – 30 г
Спеції – за смаком
Для соусу:
Оливкова олія – 3 ст. л.
Бальзамічний соус – 1 ст. л.
Рисовий оцет – 1 ч. л.
Мед – 1 ст. л.
Спеції – за смаком
1. Нарізаємо гарбуз і буряк на шматочки та викладаємо на деко. Поливаємо оливковою олією й медом. Запікаємо 15-20 хвилин при 180°.
2. Тим часом готуємо соус для салату: поєднуємо оливкову олію, бальзамічний соус, рисовий оцет, мед і трохи меленого перцю. Перемішуємо.
3. На тарілку викладаємо запечені овочі, додаємо сир фета та шматочки груші. Заливаємо соусом. Сюди ж нарізаємо кільцями відварене яйце. Прикрашаємо руколою.
Можна додати до салату перловку – тоді він стане просто вітамінною бомбою, що захистить від застуди. Усі тонкощі приготування дивись у відео:
Loading...
Розпушувач – 2 ч. л.
Біле борошно – 160 г
Цільнозернове борошно – 130 г
Цукор – 100 г
Сіль – ¼ ч. л.
Гарбуз – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Олія – 500 г
Яйце – 2 шт.
Кориця – 2 ч. л.
Сухий імбир – ¼ ч. л.
1. Нарізаємо гарбуз на довільні шматки та випікаємо в духовці при 200°.
2. Відправляємо у блендер. Сюди також розбиваємо 2 яйця, додаємо 60 г цукру, 1 ч. л. кориці, сіль, олію і вершкове масло. Збиваємо в однорідну масу.
3. В окремій мисці перемішуємо борошно з розпушувачем.
4. Поєднуємо суху й вологу суміш та перемішуємо ложкою.
5. У форму для випікання викладаємо паперові чи силіконові формочки для мафінів. Викладаємо в них тісто за допомогою ложки. Зазначених інгредієнтів вистачить на 12 мафінів.
6. До 40 г цукру додаємо 1 ч. л. кориці і ¼ ч. л. імбиру. Посипаємо пряною сумішшю тісто.
7. Відправляємо мафіни в розігріту до 200° духовку на 20 хвилин.
Loading...
Гарбуз – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Вершкове масло – 30 г
Рослинна олія – 3 ст. л.
Часник – 2 зубці
Овочевий бульйон – 650 мл
Вершки – 500 мл
Спеції – за смаком
Для подачі:
Паприка – 1 ч. л.
Гарбузове насіння – 20 г
1. Нарізаємо ріпчасту цибулю та смажимо її в каструлі на вершковому маслі з додаванням рослинної олії. Чекаємо, доки вона стане золотавого кольору, але вогонь не вимикаємо.
2. Сюди ж вичавлюємо часник.
3. Заздалегідь випікаємо нарізаний гарбуз із оливковою олією, розмарином та орегано при 200°.
4. Запечені шматочки гарбуза викладаємо в каструлю. Також додаємо спеції за смаком.
5. Виливаємо в каструлю овочевий або м’ясний бульйон – на свій смак.
6. Готуємо, доки гарбуз не стане м’яким, і додаємо вершків для більш м’якого смаку.
7. Отриману суміш збиваємо в блендері і подаємо з паприкою і гарбузовим насінням.
Loading...
Гарбуз – 1 шт.
Борошно – 2 ст. л.
Спеції – за смаком
Сіль – щіпка
Яйця – 2 шт.
Олія – для смаження
1. Натираємо гарбуз на крупній тертці, сюди ж додаємо 2 ст. л. борошна. Перемішуємо.
2. Приправляємо улюбленими спеціями – це може бути чебрець, кунжут, мелений перець, а обов’язково трохи солі.
Обирай ароматний ансамбль на свій смак, – радить Руслан Сенічкін.
3. В окрему миску розбиваємо 2 яйця і збиваємо вінчиком. Виливаємо їх у гарбузове тісто.
4. Смажимо оладки на пательні та викладаємо та серветку, аби стекла зайва олія.
Loading...
Гарбуз – 1 шт.
Рис – 100 г
Цибуля – 1 шт.
Журавлина – 75 г
Шпинат – 30 г
Часник – 3 зубці
Волоський горіх – 75 г
В’ялені томати – 30 г
Біле сухе вино – 50 г
Зелень та спеції – за смаком
1. На великій пательні смажимо цибулю до легкої прозорості. Сюди ж додаємо м’якіш гарбуза, подрібнені волоські горіхи, ягоди журавлини, листя шпинату, нарізані в’ялені помідори. Також натираємо часник – для аромату.
2. Даємо трохи протушкуватися і заливаємо білим сухим вином.
Не рекомендую використовувати червоне вино – інакше начинка буде неприємного темного кольору, – зауважує Руслан Сенічкін.
3. Варимо рис і додаємо приправи та спеції за смаком. Сюди ж перекладаємо підсмажену начинку. Обережно перемішуємо.
4. Розрізаємо гарбуз навпіл і з кожної половини виймаємо м’якіш – так, щоб із них утворилась ємність. Насипаємо у них начинку, складаємо і обмотуємо фольгою.
5. Відправляємо в духовку, розігріту до 170°, принаймні на годину.
Loading...
Ще більше рецептів на всі випадки життя шукай на сайті:
1. Найсоковитіший м’ясний пиріг: «Трюки» приготування від Олексія Душки
2. 3 швидкі сніданки з яєць, від яких важко відмовитися
3. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати
4. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати
5. Тірамісу за 15 хвилин: Десерт, що врятує від осінньої меланхолії
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.