ТОП-5 простих рецептів, із якими ти полюбиш гарбуз

Ти не повіриш, наскільки смачними можуть бути страви з цим овочем.

Пам’ятаєш, як у школі писали оповідання про «щедру осінь»? Так от, тут саме в розпалі овочевий сезон! Тож нині ідеальна пора, аби насолодитися осіннім смаком гарбуза. Що, не любиш? Не поспішай з висновками. Ми зібрали п’ять неймовірно смачних рецептів, які назавжди закохають тебе у цей сонячний овоч. Тим паче скоро Хелловін – тож ці смаколики однозначно стануть у пригоді.

Теплий салат із гарбузом і грушею

Інгредієнти

Буряк – 150 г

Гарбуз – 200 г

Оливкова олія – 1 ст. л.

Мед – 1 ст. л.

Сир фета – 150 г

Груша – 1 шт.

Яйця – 1 шт.

Рукола – 30 г

Спеції – за смаком

Фото: Getty Images

Для соусу:

Оливкова олія – 3 ст. л.

Бальзамічний соус – 1 ст. л.

Рисовий оцет – 1 ч. л.

Мед – 1 ст. л.

Спеції – за смаком

Як приготувати теплий салат із гарбузом

1. Нарізаємо гарбуз і буряк на шматочки та викладаємо на деко. Поливаємо оливковою олією й медом. Запікаємо 15-20 хвилин при 180°.

2. Тим часом готуємо соус для салату: поєднуємо оливкову олію, бальзамічний соус, рисовий оцет, мед і трохи меленого перцю. Перемішуємо.

3. На тарілку викладаємо запечені овочі, додаємо сир фета та шматочки груші. Заливаємо соусом. Сюди ж нарізаємо кільцями відварене яйце. Прикрашаємо руколою.

Можна додати до салату перловку – тоді він стане просто вітамінною бомбою, що захистить від застуди. Усі тонкощі приготування дивись у відео:

Loading...

Гарбузові мафіни з корицею

Інгредієнти

Розпушувач – 2 ч. л.

Біле борошно – 160 г

Цільнозернове борошно – 130 г

Цукор – 100 г

Сіль – ¼ ч. л.

Гарбуз – 300 г

Вершкове масло – 50 г

Олія – 500 г

Яйце – 2 шт.

Кориця – 2 ч. л.

Сухий імбир – ¼ ч. л.

Фото: Getty Images

Як приготувати гарбузові мафіни з корицею

1. Нарізаємо гарбуз на довільні шматки та випікаємо в духовці при 200°.

2. Відправляємо у блендер. Сюди також розбиваємо 2 яйця, додаємо 60 г цукру, 1 ч. л. кориці, сіль, олію і вершкове масло. Збиваємо в однорідну масу.

3. В окремій мисці перемішуємо борошно з розпушувачем.

4. Поєднуємо суху й вологу суміш та перемішуємо ложкою.

5. У форму для випікання викладаємо паперові чи силіконові формочки для мафінів. Викладаємо в них тісто за допомогою ложки. Зазначених інгредієнтів вистачить на 12 мафінів.

6. До 40 г цукру додаємо 1 ч. л. кориці і ¼ ч. л. імбиру. Посипаємо пряною сумішшю тісто.

7. Відправляємо мафіни в розігріту до 200° духовку на 20 хвилин.

Loading...

Гарбузовий крем-суп

Інгредієнти

Гарбуз – 1 кг

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Вершкове масло – 30 г

Рослинна олія – 3 ст. л.

Часник – 2 зубці

Овочевий бульйон – 650 мл

Вершки – 500 мл

Спеції – за смаком

Для подачі:

Паприка – 1 ч. л.

Гарбузове насіння – 20 г

Фото: Getty Images

Як приготувати гарбузовий крем-суп

1. Нарізаємо ріпчасту цибулю та смажимо її в каструлі на вершковому маслі з додаванням рослинної олії. Чекаємо, доки вона стане золотавого кольору, але вогонь не вимикаємо.

2. Сюди ж вичавлюємо часник.

3. Заздалегідь випікаємо нарізаний гарбуз із оливковою олією, розмарином та орегано при 200°.

4. Запечені шматочки гарбуза викладаємо в каструлю. Також додаємо спеції за смаком.

5. Виливаємо в каструлю овочевий або м’ясний бульйон – на свій смак.

6. Готуємо, доки гарбуз не стане м’яким, і додаємо вершків для більш м’якого смаку.

7. Отриману суміш збиваємо в блендері і подаємо з паприкою і гарбузовим насінням.

Loading...

Гарбузові оладки

Інгредієнти

Гарбуз – 1 шт.

Борошно – 2 ст. л.

Спеції – за смаком

Сіль – щіпка

Яйця – 2 шт.

Олія – для смаження

Фото: Getty Images

Як приготувати гарбузові оладки

1. Натираємо гарбуз на крупній тертці, сюди ж додаємо 2 ст. л. борошна. Перемішуємо.

2. Приправляємо улюбленими спеціями – це може бути чебрець, кунжут, мелений перець, а обов’язково трохи солі.

Обирай ароматний ансамбль на свій смак, – радить Руслан Сенічкін.

3. В окрему миску розбиваємо 2 яйця і збиваємо вінчиком. Виливаємо їх у гарбузове тісто.

4. Смажимо оладки на пательні та викладаємо та серветку, аби стекла зайва олія.

Loading...

Фарширований запечений гарбуз

Інгредієнти

Гарбуз – 1 шт.

Рис – 100 г

Цибуля – 1 шт.

Журавлина – 75 г

Шпинат – 30 г

Часник – 3 зубці

Волоський горіх – 75 г

В’ялені томати – 30 г

Біле сухе вино – 50 г

Зелень та спеції – за смаком

Фото: Getty Images

Як приготувати фарширований гарбуз

1. На великій пательні смажимо цибулю до легкої прозорості. Сюди ж додаємо м’якіш гарбуза, подрібнені волоські горіхи, ягоди журавлини, листя шпинату, нарізані в’ялені помідори. Також натираємо часник – для аромату.

2. Даємо трохи протушкуватися і заливаємо білим сухим вином.

Не рекомендую використовувати червоне вино – інакше начинка буде неприємного темного кольору, – зауважує Руслан Сенічкін.

3. Варимо рис і додаємо приправи та спеції за смаком. Сюди ж перекладаємо підсмажену начинку. Обережно перемішуємо.

4. Розрізаємо гарбуз навпіл і з кожної половини виймаємо м’якіш – так, щоб із них утворилась ємність. Насипаємо у них начинку, складаємо і обмотуємо фольгою.

5. Відправляємо в духовку, розігріту до 170°, принаймні на годину.

Loading...

Ще більше рецептів на всі випадки життя шукай на сайті:

1. Найсоковитіший м’ясний пиріг: «Трюки» приготування від Олексія Душки

2. 3 швидкі сніданки з яєць, від яких важко відмовитися

3. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати

4. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати

5. Тірамісу за 15 хвилин: Десерт, що врятує від осінньої меланхолії

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Більше новин