"Це було під Дебальцевим, була зима, лютий...", — Святослав Вакарчук на "Голосі країни" розповів історію військового, яку "крізь сльози пережив"

Голос країни
"Це було під Дебальцевим, була зима, лютий...", — Святослав Вакарчук на "Голосі країни" згадав історію військового, про яку пісня "Мить"

Тренер "Голосу країни" розповів історію написання пісні "Мить", яку неможливо слухати без сліз.

Поділитися:

Сьогодні, 20 лютого, відбувся п'ятий ефір шоу "Голос країни". Одним із найзворушливіших фрагментів випуску стала розповідь тренера "Голосу країни" Святослава Вакарчука про історію написання пісні "Мить". З цією композицією на сцену шоу вийшов Захаров Олександр з міста Хмільник Вінницької області. На жаль, чуттєвого виконання композиції Олександром не вистачило для того, щоб розвернулися тренерські крісла. 

Святослав Вакарчук подякував за вибір пісні з репертуару "Океану Ельзи":

Це для мене велика честь, що на цій сцені співають мої пісні. Це для мене певне визнання. Ви заспівали насправді щиро... Але якби ви заспівали якусь іншу ліричну пісню, "Не питай" чи "Обійми", то можливо, я би повернувся, бо я би зміг абстрагуватися від контексту того, що я переживаю...

Далі Святослав Вакарчук розповів щемливу історію створення композиції:

Історія така – це було під Дебальцевим, де українські солдати потрапили в брутальне оточення І одного хлопця поранили, осколком гранати йому відірвало руку. Це була зима, лютий, він втратив свідомість, пролежав три доби і вижив. Оскільки він лежав у снігу, то відморозив тіло і втратив ще дві ноги…

Я дуже переживав, як його побачу….А коли я його побачив, то він посміхався. Він був щасливий, що він живий, що він пережив це все, що він має можливість дихати і бачити світ. І він мене настільки тоді надихнув! «Весна, яка наступає за мить» — це про нього.  

Історія його закінчилася щасливо, наскільки це можливо. Він має повноцінне життя, одружився, у нього красива донечка, ми ходимо разом на футбол, ми друзі. Його звати Вадим Довгорук. Він – справжній герой.

Вакарчук ДовгорукФОТО: Олександр Мордерер, проєкт "Переможці"

Вадим Довгорук — учасник соціального мультимедійного проекту "Переможці", який організований спільними зусиллями ТСН і журналу VIVA. Кураторка проєкту — ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька. Проєкт "Переможці" —  це фото і відеоісторії про тих, хто втратив частини тіла у війні за свободу України, але не втратив сили духу. Учасники проєкту надихають не здаватися, вірити в себе і в перемогу! 

Виставка фотографій проєкту "Переможці" авторства відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директорки Тетяни Рубльової об’їздила не лише всю Україну, а й цілий світ. Разом з 1+1, Соломією, Вадимом та іншими героями була організована програма благодійної допомоги для поранених ветеранів — придбані десятки сучасних спортивних протезів, організовані реабілітаційні програми та оздоровчий відпочинок.

Святослав Вакарчук підкреслив, що пісня "Мить", на написання якоїї його надихнув Вадим, йому надзвичайно близька, бо "крізь сльози її пережив". 

Це важливо, треба пам’ятати, що ми в дуже непростий час живемо – на Сході нас кожного дня захищають хлопці і там дуже складна ситуація... Потрібно їх підтримувати і максимально пам'ятати про них…

Вакарчук Довгорук
ФОТО: пресслужба "Океану Ельзи"

Дивіться виступ Олександра Захарова та розповідь Святослава Вакарчука: 

Зворушливе відео про народження доньки у родині Вадима Довгорука: 

Новини по темі