"Хочу ще повзаємодіяти з військовими не лише музикою, а й на передовій", — суперфіналіст "Голосу країни-13" Михайло Панчишин (Ptashkin) про плани на майбутнє та найціннішу пораду від тренера Артема Пивоварова (ексклюзив)

Голос країни
Суперфіналіст Голосу країни-13 Михайло Панчишин Ptashkin про участь у проєкті

Суперфіналіст "Голосу країни-13" Михайло Панчишин (Ptashkin) розповів про вибір пісні для "кросбатлів" та дружбу між учасниками.

Поділитися:

Цієї неділі, 29 жовтня, о 21:00 телеканал “1+1 Україна” відбудеться довгоочікуваний суперфінал європейського сезону “Голосу країни”. Прямий ефір відбудеться з Варшави за підтримки польського мовника Telewizja Polska (TVP). Цьогоріч тренерами "Голосу країни" стали суперзірки української сцени Юлія Саніна, Артем Пивоваров, Іван Клименко та DOROFEEVA. Весь сезон вони ділилися настановами та порадами з майбутніми зірками української сцени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниця команди Артема Пивоварова відмовилась від пропозиції тренера на «Голосі країни-13»

poll_content_889

Третім до фінального прямого етеру сезону пройшов Михайло Панчишин, відомий як Ptashkin, команда Артема Пивоварова. У свої 25 років чоловік уже є ветераном війни, брав участь у звільненні Ірпеня та воював у Бахмуті. Під час бойових дій Михайло отримав контузію, частково втратив слух і був комісований за станом здоров’я. Під час служби захисник вирішив присвятити свою творчість усім українським воїнам та, як він сам каже, стати голосом невідомих героїв, що впали в боях.

Михайло Панчишин дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту 1+1, у якому більше розповів про стосунки між учасниками та враження від проєкту.

Що відчули, коли зрозуміли, що стали суперфіналістом “Голосу країни-13”? Які емоції вас переповнювали?

"Кожен раз, коли я з кимось змагався, й інший учасник покидав проєкт, у першу чергу думав про цю людину та хотів обійняти її, трохи заспокоїти".

Так було і на батлах, адже ми з Сашею Вдовиченко та Катею Дигало подружилися, і планували пройти далі втрьох. З Марією Стасюк у мене також склалися дуже теплі стосунки, і коли нас поставили разом на "кросбатл", найперше хотів підтримати її.

Михайло Панчишин

Чому обрали саме "Біля тополі" — SHUMEI для "кросбатлів"? Чим вона вам імпонує?

Люблю цю пісню. Уперше почув її на службі, коли побратим увімкнув. Коли співаю, заплющую очі, і переді мною одразу постають картинки з тих часів. Намагаюся її пропустити через себе та свій досвід втрати братів, почуття їх матерів, які приходили на похорони. Пісня ж про те, що мама чекає на сина, а його вже немає. Тому добре розумію, як передати це зі своєю рок-манерою. Можливо, щось не так вокально вийшло, але найперше я стараюся думати про те, що співаю.

"Ця пісня мені дуже близька, бо з нею пов'язано багато спогадів".

Михайло Панчишин

Виступ у якому етапі "Голосу країни-13" виявився найскладнішим?

"Сліпі прослуховування" виявилися найскладнішими, тому що "Голос країни" — це щось нове. Тоді я заспівав трохи не так, як планував, проте не дуже хвилювався. Давно на таку сцену не виходив, тому це було в новинку. Далі вже трохи втягнувся, здружився з учасниками, вони мені давали поради, я їм розказував про свій досвід, і в наступних етапах було легше.

Михайло Панчишин

Які відносини у вас склалися з вашим тренером? Та й загалом — як атмосфера у творчому колективі? 

"У нас дуже дружній сезон. Ми розуміємо, що "Голос країни" — не кінець, і тому коли хтось йде, всі знають, що це лише початок".

Більше засмучені через те, що далі наша компанія все менша та менша. Ми один одного сильно підтримуємо, робимо пісні й один одному допомагаємо у створенні музики, ділимося знаннями. Наприклад, Гідаят Сеїдов зараз є моїм викладачем вокалу. 

Чого вас навчив тренер за цей час? 

Навчив, що треба жити далі, і що твоя творчість — це шлях, який не має фінального етапу щастя. Про це мені також говорили хлопці з проєкту, Едгар Єнокян та Володимир Удовенко, і я взяв цю настанову собі за основу. 

"Артем сказав, що музика — то є шлях, у кінці ти не обов'язково станеш щасливим чи популярним, варто бути щасливим у процесі, і треба цим жити". 

Михайло Панчишин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос країни-13": за кого з учасників крос-батлів ви вболіваєте (опитування)

Які плани маєте на майбутню творчість? 

Хочу випустити ще декілька пісень, альбом, а також поїздити кілька місяців з культурним десантом. Раніше їздив своїми силами, знав бригади та батальйони, до яких можна завітати, завезти допомогу і виступити. Культурний десант робить це на професійному рівні, по два виступи у день у різних точках. Погастролюємо якийсь час по передку після проєкту, адже зараз це важливо. Мені дуже подобається, зустрічаємося з пацанами, спілкуємося, ділимося досвідом. У мене з ними класний зв'язок, адже я також воював. 

Зараз велике скупчення ворога на Сході та Харківському напрямку, тому, можливо, повернуся на фронт. Чув, що організовують ветеранський батальйон чи підрозділ. Якщо здоров'я дозволить, доєднаюся до них. 

"Хочу ще взаємодіяти з військовими не лише музикою, а й на передовій".

Дивіться епізод "кросбатлів" "Голосу країни-13":

Щоб підтримати Михайла Панчишина у фіналі проєкту, дивіться фінал "Голосу країни-13" на "1+1 Україна" на "Київстар ТБ" у неділю, 29 жовтня о 21:00. 

Долучайтеся до обговорення проєкту у соцмережах: 

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Viber

Новини по темі