Кіборг на сцені "Голосу країни-12": "Оскільки я військовий, то якщо пройшов, то треба йти до кінця"

Голос країни
На сцену шоу "Голосу країни-12" прийшов кіборг, який захищав донецький аеропорт в 2015 році

На сцену "Голосу країни-12" завітав військовий.

Поділитися:

На сцену головного вокального шоу України "Голос країни-12" прийшов кіборг, який захищав донецький аеропорт та був у полоні, але все життя мріяв про спів та театр. 29-річний Ярослав Гав'янець з міста Копичинці Тернопільської області розповів про свої емоції під час виступу на сцені, подробиці подій на фронті та підтримку родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча «Голосу країни-12» Катя Осадча розповіла, чому в цьому сезоні тренерский склад є особливо унікальним

Ярослав Гав'янець мріяв про сцену з дитинства та завжди уявляв, як співає перед публікою. Він навіть вступив у ВНЗ на актора драматичного театру на кіно, але завершити його не вдалося. Ярослав пішов на службу, після якої потрапив до АТО. Проте навіть там, під час обстрілів, він грав військові пісні на гітарі у підвалі:

Сцена, вокал та театр — це те, чим я міг би займатися, якби не війна. Я прийшов на "Голос країни" для того, аби хоч трохи побути там, де я міг би бути. Це була моя мрія з дитинства: виступити перед всією Україною. 

У 2015 році тоді ще 22-річний Ярослав Гав'янець захищав донецький аеропорт. Після тих трагічних подій з 60 військових залишилось в живих тільки 16: коли підірвали термінал, багато хлопців провалилися вниз, а зверху їх накрило трьома поверхами будівлі. На наступний день Ярослава та інших солдатів взяли у полон:

Нас повели на розстріл: поставити всіх до стіни, але вистрілили над головою. Ну а потім "залетіла" рота їхніх бійців та відірвалися, як хотіли. Тато, коли побачив відео, де я в полоні, зрадів, адже дізнався, що я живий. Йому прийшла ідея зробити звернення, що він готовий поміняти мене на себе. Спецслужби ДНР побачили це відео та поставили умову батькові, щоб він їхав з трьома українськими каналами, аби це побачили в країні. Тато так і зробив, мене відпустили. Після тих подій в терміналі та полоні, я довгий час був абсолютно беземоційним. Період реабілітації, напевно, досі триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Голос країни -12» на 1+1: на «сліпі прослуховування» прийшла 17-річна донька Костянтина Меладзе

Проте Ярослав зізнався, що йому є, заради чого жити — це його родина: дружина Галя та донечки Софія та Соломія. Найрідніші підтримали чоловіка та ніколи не критикують його починання. Дружина та наймолодша донечка приїхали наживо дивитися виступ: як сказав Ярослав, старшу не брали, бо вона б бешкетувала. Чоловік не очікував, що так розхвилюється на сцені:

Досвід у вокалі у мене невеликий. Це найбільша сцена, де я виступав, і це дуже відповідально.  

Ярослав Гав'янець розповів, що в його плейлисті найчастіше трапляються пісні Святослава Вакарчука, він був на багатьох його концертах. Проте саме Оля Полякова повернулася до військового і Ярослав зауважив, що він радіє такому результату:

Потрапити до Олі Полякової — це дуже класно, вона гарний вокаліст, може багато чого навчити та акумулювати ті навички, які у мене вже є. Сподіваюся, що разом із нею ми зможемо пройти цей шлях розвитку. Конкурувати із такими сильними голосами буде тяжко.  Проте так, як я військовий, то якщо пройшов, то треба йти до кінця. Я намагатимусь на цьому шоу показати чудовий прогрес. 

Дивіться виступ Ярослава Гав'янця: 

Новини по темі