"Моя місія ще не завершена": переможець "Голосу країни-13" Михайло Панчишин (Ptashkin) про плани на подальшу творчу кар'єру та враження від фіналу проєкту (ексклюзив)

Голос країни
Переможець Голосу країни-13 Михайло Панчишин Ptashkin про фінал та майбутню творчість

Переможець "Голосу країни-13" Михайло Панчишин поділився планами на співпрацю з учасниками проєкту та тренером Артемом Пивоваровим.

Поділитися:

У неділю відбувся грандіозний фінал "Голосу країни-13". Прямий ефір транслювали з Варшави на виробничих потужностях польського мовника Telewizja Polska (TVP). Суперфінал європейського сезону був благодійним: усі кошти від голосування будуть передані на ініціативу Київстар ТБ для Національного реабілітаційного центру "Незламні", де проходять лікування українські діти, які отримали опіки внаслідок повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як співали тренери зі своїми підопічними у фіналі "Голосу країни-13": відео виступів

Переможцем "Голосу країни-13" став підопічний Артема Пивоварова Михайло Панчишин, більш відомий за позивним Ptashkin. Чоловік родом з Львівщини та є ветераном війни. Він брав участь у звільненні Ірпеня та воював у Бахмуті. Під час бойових дій чоловік отримав контузію, частково втратив слух і був комісований за станом здоров’я. Михайло вирішив присвятити свою творчість усім українським воїнам та "стати голосом невідомих героїв, що впали в боях".

Переможець європейського сезону музичного проєкту Михайло Панчишин дав ексклюзивне інтерв'ю для офіційного сайту 1+1, у якому поділився враженнями від фіналу та планами на подальшу творчість.

Голос країни

Якими були ваші перші враження від перемоги у "Голосі країни-13"?

Мені стисло горло та хотілося плакати. Пустив скупу чоловічу сльозу. Дуже дякую тим людям, які мене підтримали. Артем мене обійняв, я обійняв його, і це був надзвичайно сильний момент. У той момент відчув відповідальність за те, щоб не підвести людей, які в мене вірять.

"Можу сам в собі не бути впевненим, але підвести тих людей, які в мене вірять, і тих солдатів, про яких я співаю, не можу".

Першим вашим виступом на фіналі стала пісня легендарного гурту Queen. Чому ви виконали саме її?

"Ця пісня є маніфестом нашого теперішнього життя. Якби не було тяжко, треба продовжувати боротися і йти далі за перемогою".

Михайло Панчишин

Як відрізняється атмосфера між виступами у попередніх етапах та у прямому ефірі? 

З'являється більша відповідальність. Ти розумієш, що це наживо, тому серйозніше до цього ставишся. У мене були трохи хворі голосові зв'язки, мав дотримуватись певної дієти. Звичайно, нервувався.

Який виступ на проєкті є вашим улюбленим?

Таким став "Маніфест" з Артемом Пивоваровим. Трохи розхвилювався на "Show Must Go On", а от коли вийшов на сцену з тренером, відчув від нього сильну підтримку. Виступ дуже швидко пролетів, ті емоції не передати словами. На репетиціях мені "Маніфест" давався складніше, ніж "Show Must Go On", а от у прямому ефірі вийшло навпаки. Зараз передивляюся виступ з Артемом, і просто кайфую від його підтримки. Він поділився своєю енергією. Не очікував від себе, що я можу бути таким. Якщо говорити про виступи інших учасників, то хочу виділити Гідаята Сеїдова. Коли вперше почув, як він співає, попросив його навчити мене. Ще дуже подобаються номери Христі Старикової, Едгара Єнокяна та Володимира Удовенка.

Голос країни-13

"У цьому сезоні надзвичайно сильні та різні учасники, у яких я набрався багато досвіду".

Як відреагували ваші побратими на перемогу?

Вони багато писали та дзвонили з привітаннями. Дуже сильно хочу їх уже побачити та напряму поспілкуватися.

Ви неодноразово казали про складність адаптації військових до цивільного життя. Що потрібно робити цивільним, аби полегшити цей процес?

Друзям та сім'ям військових потрібно займати їх справою, якою вони захоплювалися до війни. Необхідно зацікавлювати таких людей, адже, скоріш за все, у них буде апатія і відсутність бажання робити що-небудь. Вони вже бачили війну, і це великий контраст з цивільним життям. Коли військовий повертається у буденність, ця різниця дуже відчутна. Треба їх підтримувати, навіть якщо будуть відмовлятися. З допомогою вони адаптуються, тому цивільним потрібно проявити терпіння, адже це не миттєвий процес.

Артем Пивоваров уже анонсував спільну пісню з учасниками його команди на слова Ліни Костенко. Що можете сказати про цю колаборацію?

Ідея первинно Артема, і для мене честь бути причетним до такого проєкту. Хочу подякувати Ліні Костенко за те, що дозволила нам на свій вірш покласти музику.

Михайло Панчишин та Артем Пивоваров

З ким з учасників "Голосу країни" хотіли б співпрацювати надалі?

Маємо багато думок та ідей, а деякі вже потроху втілюємо в життя. Ви це скоро самі побачите. З Володимиром Удовенком зробимо пісню, а також плануємо ще з Сашею Вдовиченко співпрацювати. Хотів би зі Стасею ще створити пісню. Є багато різних ідей, які будемо реалізовувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос країни-13": всі виступи суперфіналу європейського сезону (відео)

Що плануєте робити після проєкту?

"Моя місія ще не завершена, я прийшов прославляти наших хлопців, і поки війна триває, я буду далі цим займатися та робити все задля перемоги".

Що ви хочете побажати українцям сьогодні?

Хочу побажати терпіння, адже наша головна мрія — це перемога, а до неї ще багато треба зробити і, можливо, довго чекати. Тому варто бути терплячими та не ховатися від того, що зараз відбувається.

Дивіться виступ Михайла Панчишина у фіналі "Голосу країни-13":

Нагадаємо, 13 сезон музичного проєкту “Голос країни” було реалізовано спільно з Telewizja Polska (TVP), а режисерками суперфіналу виступили TRI Direction, які працювали з PINK, Disneyland, Eurovision і т.д. Під час ефіру на сцені “Голосу країни” вступили зіркові гості: хітмейкер MONATIK, учасниця “Голосу країни”, співачка KOLA, та фіналістка 12 сезону проєкту Марта Липчей. Ведучими проєкту традиційно були Катерина Осадча та Юрій Горбунов.

Діліться враженнями від фіналу проєкту у соцмережах: 

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Viber

Новини по темі