Задля зйомок подолав гіпофобію: переможець «Голосу країни» LAZANOVSKYI | RIDNYI презентував кліп «Сила козака» разом з молодою виконавицею DARIKA

Голос країни
Задля зйомок подолав гіпофобію: переможець «Голосу країни» LAZANOVSKYI | RIDNYI презентував кліп «Сила козака» разом з молодою виконавицею DARIKA

«Сила козака» – це послання до поколінь, які полягли за України та історія родини кожного захисника, який не повернувся додому. 

Поділитися:

Переможець «Голосу країни-11» LAZANOVSKYI | RIDNYI (Сергій Лазановський) та молода співачка DARIKA (Даринка Луцька) презентують спільну відеороботу на композицію «Сила козака», написану на вірш української поетеси та народної співачки Марусі Чурай. Ця колаборація має на меті залучити покоління артистів-початківців створювати музику українською та популяризувати солов’їну.

«Сила козака» – патріотична пісня-звернення до всього українського народу, який століттями бореться проти російського гніту. Це послання до поколінь, які полягли за України та історія родини кожного захисника, який не повернувся додому. У тексті також оспівується жінка-берегиня – мама, дружина, донька, які є уособленням сили та енергії. 

«Я вважаю, що саме зараз слід долучати усіх підлітків та покоління, яке підростає, до усього українського. Зараз ми маємо засівати так, щоб культурні жнива були через десятки років результативними. З DARIKA ми співпрацюємо не вперше, вже мали досвід спільного виступу на благодійному заході для наших захисників та захисниць. Тому коли народилась ця пісня, було вирішено заспівати її саме з представницею молодого покоління, адже насправді, для підлітків сучасної української музики замало», – поділився LAZANOVSKYI | RIDNYI.

Сергій Лазановський

Враховуючи ситуацію в країні, відеокліп знімався у екстрених умовах у максимально короткий проміжок часу. Зйомки тривали одним днем, з 5 ранку до 10 вечора, за цей час співаки змінили декілька образів. Особисто DARIKA змінила три образи. 11-річна виконавиця говорить: попри те, що вона брала участь у багатьох міжнародних конкурсах, це був її перший масштабний досвід у таких зйомках.

DARIKA

«Ми працювали цілий день, змінили багато нарядів та образів, зізнаюсь, що я зовсім не втомилась. Я так мріяла заспівати цю пісню, зробити її разом з Сергієм, і була готова зніматись стільки, скільки потрібно. Мені дуже хочеться, щоб «Сила козака» полюбилась слухачам. Для когось це стане піснею дитинства, як для мене. Піснею, яка завжди нагадуватиме про ці часи. Сподіваюсь, що вона наповнить усім таким теплом, щоб війна більше ніколи не повторилась для українського народу», – розповіла DARIKA.

Зйомки відбувались на теренах Івано-Франківщини, у Івано-Франківській філармонії імені Іри Маланюк та у Музеї етнографії Національного заповідника «Давній Галич».

DARIKA

Однією з основних локацій відеороботи стало пшеничне поле. Здавалось б: поле багато разів з’являлось в кліпах українських артистів. Проте наразі воно стало ще одним символом нашої свободи. Ворог-загарбник знищує наш врожай, намагається змусити українців голодувати. Та українці – мужній народ, який обов’язково вистоїть та зробить усе, щоб врятувати свою працю.

Задля гарних кадрів разом з конем, LAZANOVSKYI | RIDNYI поборов одну із власних фобій – гіпофобію. Співак ретельно підійшов до процесу та навіть займався з інструктором, аби не лякатись тварини.

«Планувалось, що я в кліпі буду їхати на коні. Але я їх безмежно боявся. Тому рішуче прийняв цей виклик і за декілька днів до зйомки вперше їздив верхи на коні. Зізнаюсь, що це були неймовірні відчуття. Але на самій зйомці виявилось, що не я боюсь коня, а ні мене (сміється – ред). Режисер вирішив, що верхом я їздити не буду, кінь весь час намагався кудись піти погуляти, пожувати трави. Це було весело», – прокоментував деталі виконавець.

Новини по темі