Стріляє з лука та їздить на велосипеді під час сеансів: чим вражатиме головний герой серіалу “Ловець снів” (ексклюзивне інтерв’ю)

Ловець снів
11:00
Будні
Сергій Кисіль про свою роль у серіалі "Ловець снів" — ексклюзивне інтерв’ю

Головний актор серіалу "Ловець снів" Сергій Кисіль в ексклюзивному інтерв'ю про свого персонажа та роботу у проєкті.

Поділитися:

Вже 19 лютого о 16:00 на каналі “1+1 Україна” відбудеться прем’єра скриптед-реаліті Ловець снів”.  Серіал розкаже, як сни можуть стати ключами до розкриття життєвих проблем. Ще в ранньому віці Назар Лютий не зміг розгадати значення своїх снів і врятувати батьків від загибелі. Тепер він майже не спить і вислуховує історії своїх пацієнтів, намагаючись допомогти їм розшифрувати сенс сновидінь. У головній ролі – актор Сергій Кисіль. В ексклюзивному інтерв’ю сайту 1+1 він розповів про атмосферу проєкту, розкрив таємниці свого персонажа, а також поділився, який знак долі вплинув на його участь у серіалі “Ловець снів”.

Розкажіть, яким буде Назар Лютий? Чим він особливий

Назар Лютий — звичайна людина, чий погляд на світ змінює випадок. У дитинстві йому ніколи не снилися сни. Він не розумів людей, які розповідали йому про свої сновидіння. В один момент йому почав снитися один й той самий сон: рука з татуюванням ворона передає йому цукерки, чутно каркання за маму, тата. І цей сон повторювався декілька років. Він не розумів, до чого це все. Але якось Назар повернувся додому, і знайшов батьків мертвими. Він збагнув, що той сон був знаком. Після інтернату Назар почав вивчати психологію, все, що пов’язано зі снами, гіпнозом. Все це для того, щоб через сни допомогти людям зрозуміти себе та передивитись своє світосприйняття. 

Назар – ексцентричний. Саме тому своїх пацієнтів зустрічає незвично, і дає їм найдивніші завдання. Головна задача ловця снів – вибити людину із зони комфорту. Таким чином він змушує людину збагнути, що проблема в ній і лише вона може змінити своє життя. Він спонукає клієнтів власним досвідом прийти до вирішення тієї чи іншої проблеми. Уявіть, заходить людина, а в неї летить стріла олімпійського лука. Або приходиш поговорити з психологом, а він на велосипеді коло тебе їздить…

Мій герой відмінно зчитує людей. В його кабінеті стоїть табурет, диван, стільчик, пуфик. І от з того, куди клієнт обере сісти, Назар зможе зробити певні висновки про неї. Він також відлюдник. Йому важко знаходитися у великому колективі. Навіть понад три людини, наприклад, мама, тато і дитина, він у себе не приймає. 

Серіал "Ловець снів" актори

Чи є у вас щось спільне з Назаром Лютим?

Як і Назар, я вважаю, що наші проблеми – тільки наші проблеми. Як говорив Кузьма у свій час, наведи порядок у своїй голові. Ніхто не винен в тому, що ти так живеш, крім тебе самого. Ні мама, ні тато, ні брат, ні сестра тощо. В нашій країні немає оцієї класовості, як в США чи країнах ЄС. Ти можеш зробити та досягнути всього. Головне – бажання. Так само вважає і Назар Лютий. Все у твоїх руках. Ти просто почни робити. 

Назар Лютий аналізуватиме людей за їх сновидіннями? Як це працюватиме?

Зауважу, що в Назарі немає нічого магічного. Сни для нього – лише знаки, інструмент. Згадаймо “Шерлока Холмса”, “Менталіста”, “Теорію Брехні”. Назар – це про уважність та знання манер поведінки. Наймістичніше, загадкове в цьому серіалі – лише сни, а далі працює психологія.

А ви гарно розбираєтеся в людях?

Хочеться вірити, що вмію розбираюся. 

Як готувалися до ролі Назара Лютого?

Назар Лютий – дуже збиральний образ. Він створювався безпосередньо на майданчику. Коли я дізнався, що був затверджений на роль, дослідив біографію персонажа. Почав їздити на читання сценаріїв з різними групами, продюсерами, авторами. Накопичувалася певна інформація та досвід про персонажа. А далі – все створювалося на майданчику. В нас панувала дуже творча атмосфера. Приїздила продюсер та співавтор серіалу Олена Канішевська, і разом з режисерами, зі мною ми робили цього персонажа цікавим. Перші три зміни він створювався по ходу знімання. Коли я побачив чорновий варіант серіалу, я зрозумів, що ми його знайшли. 

Чи доводилося вам чомусь вчитися під час зйомок “Ловця снів”?

Безпосередньо на майданчику – так. Назар любить виводити своїх клієнтів із зони комфорту, тому в кожній серії робить щось незвичне. Наприклад, стріляв з олімпійського лука. Для цього приїздила спеціальна людина з таким луком. Його важко тримати в руках, навіть натягувати, але я навчився на майданчику, аби зустріти героя серії от таким дивним чином.

Що вам найбільше запам’яталося зі зйомок “Ловця снів”?

В нас була крута творча атмосфера на майданчику. Назар Лютий протягом серії (а їх 80) зустрічається з одним героєм. Дуже круто був побудований кастинг. 80 шикарних акторів заходили до мене в кабінет. Навіть коли люди з певним скептицизмом приходили в перший знімальний день на майданчик, після закінчення зміни вони не хотіли йти. Гарний приклад – Катя Рубашкіна, актриса театру на Подолі. Вона потім прийшла в театр і сказала: “Люди, вони там кіно знімають, йдіть погоджуйтеся, тому що дуже класна атмосфера”. Ми ставилися до цього так, що ми дійсно знімали кіно. Я на сто відсотків впевнений, що ми зняли крутий, конкурентоспроможний продукт для нашого телебачення. Це оригінальний продукт, не куплений формат. Аналогів немає.

Ловець снів зйомки

Чи вірите ви, що сни можуть відображати наші внутрішні страхи, бажання, переживання?

Так, абсолютно. В моєму житті був такий випадок. Мені наснився дивний сон. Я зранку сказав, що станеться щось нехороше. Через два дні моя бабуся захворіла на ковід, а за три дні померла. Я вірю, що сни відображають нашу підсвідомість. Нам сниться те, про що ми думаємо, очікуємо. Це певні знаки. Гадаю, зараз, українці часто бачать сни про війну.

А які знаки вам траплялися у житті?

Є цікава історія. Я дуже хвилювався перед зйомками “Ловця слів”, адже це страшно, відповідально. Я перфекціоніст в роботі. Прагну, щоб все було на 100 відсотків, тому завжди себе гризу. За день до знімань їду в машині по Дніпровській набережній за кермом, грає медитативна музика, світить сонечко. Думаю, а що як я не впораюся? В цей момент мене обганяє мотоцикліст, а в нього на всю спину на футболці намальований символ ловця снів. Я вважаю, що це був знак. Після цього я ні на мить не сумнівався, що це буде крутезний продукт. І він таким вийшов. Я вважаю, що ми зняли дуже гарну соціальну драму, в якій кожен з нас впізнає або себе, свою родину чи знайомого.

Які уроки можна винести з серіалу "Ловець снів"?

Ми зараз живемо в такій сірості. Люди навколо нас не посміхаються. Нас затягує в прірву буденності нашого життя, але кожен самостійно повинен себе з цього витягати. І Назар якраз цьому вчить. Він наштовхує певними діями на те, щоб людина прийшла до розв'язання свого питання самостійно. В цьому серіалі немає нічого езотеричного. Це психологія. Психологію треба знати, вміти розбиратися в людях.

Сергій Кисіль про серіал "Ловець снів"

Ваш герой виступає посередником між світом снів та реальним життям, допомагаючи людям зрозуміти себе та переглянути своє світосприйняття. А як змінилося ваше світосприйняття за останні два роки повномасштабної війни?

Кожен з нас має винести цей урок на собі. Після цього ми маємо змінитися. Якщо ми не змінимося, починаючи з себе, нічого хорошого не вийде. Коли на початку всі люди підсвідомо настільки організувалися, і почали діяти як один спільний механізм – це було неймовірно. Хтось почав плести сітки, хтось варити їсти, робити окопні свічки. Ми стали одним суцільним механізмом, який почав працювати задля самозбереження. Більшість організувалися, почали донатити, один одного підтримувати. Ми сиділи без світла вночі, аби десь з космосу нас не бачили. Ми навчилися жити тут і сьогодні, тому що завтра може не настати. От нещодавно я спілкувався з товаришем, він військовий, в нього мама приїхала з Іспанії, там сестра живе. І каже: так швидко час пролетів, ніби щойно приїхала та одразу поїхала. А була вона там два тижні. А це довго. Для нас час почав йти повільніше. Але ми почали звертати увагу на якісь дрібниці. От буває йду, бачу, якийсь прекрасний листочок. Ми почали помічати якісь деталі навколо себе. Почали цінувати це життя. Жити тут і зараз. Як на мене, це дуже круто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаві факти про головного актора серіалу "Ловець снів"

Новини по темі