10 цікавих фактів про Ізраїль

Невідомі факти про Ізраїль
pixabay.com

Ізраїль – доволі невеличка країна, яка має велике серце.

Поділитися:

Це Священна Земля з безліччю релігійних та історичних пам’яток. І хоча тут надзвичайно цінують минуле, також активно йдуть у ногу з майбутнім.

Неочікувані факти про Ізраїль – у нашій добірці.

1. Ізраїль – парадоксальна країна. Попри те, що розташована вона у пустелі, тут дуже багато зелених насаджень: газонів, кактусів, пальм. В країні існує чудова традиція  – на честь кожного новонародженого громадянина Ізраїлю держава висаджує дерево.

Фото: pexels.com

2. Якщо у нас знак @ називають собачкою, то в Ізраїлі – струдлем.

3. До речі, про собачок. Ізраїльтяни дуже люблять тварин, а в Тель-Авіві навіть організовано спеціальний пляж для собак. Бездомних песиків на вулицях ви не зустрінете, адже їх відразу забирають у сім’ї. Щодо котів, то їх просто неба багато, але всі вони вгодовані й доглянуті.

Фото: unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити чудові фото в подорожі: 5 головних правил

4. Це перша країна, де на законодавчому рівні заборонено працювати занадто худим моделям. 

Фото: unsplash.com

5. Джентльменські манери це, звичайно, благородно. Та як би вам не кортіло поступитися місцем у транспорті молодій дівчині, цього робити не варто. Вони приймуть такий жест за образу, адже переконані, що ви порушуєте рівноправність жінок.

Фото: unsplash.com

6. Птах одуд – національний символ Ізраїлю. Він символізує повагу до старших, що для жителів цієї країни надважливо. Молоді птахи-одуди завжди дбають про старших, вищипують їм старі пір’їнки й в разі необхідності приносять їжу.

7. Країна – друга у світі за кількістю видаваних книг, і перша за кількістю музеїв на людину. 

Фото: unsplash.com

8. Жодних меж і правил. В цій країні немає офіційних кордонів і Конституції. 

Фото: unsplash.com

9. Ізраїльські банкноти маркують шрифтом Брайля.

10. Мертве, але не море. Насправді це озеро, а його води за щільністю нагадують олію. Після 15 хвилин перебування в Мертвому морі шкіра стає гладенькою, як шовк. Все тому, що в складі води велика кількість магнію, натрію, кальцію, калію та інших важливих для нашого організму елементів.

Фото: unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збираємось у подорож: Без яких речей вам не обійтися

Новини по темі