10 причин подорожувати Польщею

Цікавинки Польщі
unsplash.com

Дуже різноманітна, але завжди атмосферна й привітна.

Поділитися:

Польща – це ще один популярний туристичний маршрут Європи. Ще б пак, адже є безліч причин їхати туди вперше, і повертатися знову і знову. Ми підготували для вас 10 «навіщо». Отож навіщо їхати подорожувати саме у Польщу?

Щоб прогулятися у Варшаві вулицею Вінні-Пуха

Відома книга про пригоди Вінні-Пуха та П’ятачка надзвичайно популярна у Польщі. Настільки, що у честь головного персонажа названо одну з вулиць Варшави. 

Фото: unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити чудові фото в подорожі: 5 головних правил

Побувати в «польській Сахарі»

Блендувська пустеля знаходиться в 50 кілометрах від Кракова. В 13 столітті на цьому місці люди вирубали всі дерева, сьогодні ж це 33 квадратних кілометрів летючих пісків. Пустеля друга за величиною в Європі (після українських Олешківських пісків).

Зазирнути в «Морське Око»

Це найбільше озеро в Татрах, розташоване приблизно у 25 кілометрах від міста Закопане. Воно дуже популярне у туристів, адже має неймовірні панорамні види уздовж високих гір.

Фото: unsplash.com

Спробувати борщ з кавового автомата

Не дивуйтеся, адже в деяких кавових автоматах Польщі можна запросто купити собі стаканчик червоного борщу.  

До речі, в Польщі червоний борщ — це просто буряковий відвар. Його подають з невеликими начиненими вареничками. Якщо ж ви хочете з’їсти традиційний борщ з буряком, капустою і м’ясом, замовляйте не червоний, а український борщ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збираємось у подорож: Без яких речей вам не обійтися

Піднятися на середньовічну Криву вежу в Торуні

Похилилася вежа відразу після будівництва в другій половині ХІІІ століття. В даний час вона служить оглядовим майданчиком, і що приємно тішить — її можна відвідувати цілий рік.

Фото: @sizch

Побачити одну з найстаріших соляних шахт, що у місті Величка

Зараз соляна копальня є не тільки музеєм, а й пам’яткою неповторної підземної архітектури й скульптурного мистецтва. А також медичним центром, концертним та спортивним палацом, лекторієм, і навіть підземним поштовим відділення (єдиним у світі). 

Скуштувати національні польські страви

Ви коли-небудь їли вареники з гречкою? Для нас це делікатес, а для поляків – національний наїдок. Так само, як сир осципек з солоного овечого молока, який роблять тільки в Татрах. 

Подейкують, що його смак незабутній. На вулицях продають як маленькі осципки, так і великі шматки сиру. Їх готують на грилі, коптять або їдять просто так. Раніше цей сир продавали тільки на курортах в Татрах, але сьогодні його можна знайти практично на всіх польських ярмарках.

Фото: unsplash.com

Насолодитися божественним звучанням органу

Це можна зробити у варшавському Соборі св. Яна, недалеко від Замкової площі. Саме в цьому соборі відбулася коронація останнього польського короля.

Помилуватися Гданськом з Градової Гори

Жителі й гості Триміста можуть насолодитися Гданськом саме з цього 50-метрового пагорба. Крім того, це місце цікаве своїм історичним минулим. На горі знаходяться старовинні споруди, цікаві туристам, а також сучасний центр науки Хевелянум.

Фото: unsplash.com

Прогулятися найдовшою пішохідною вулицею Польщі

Понад чотирьох кілометрів пішохідної зони із крамничками, кав’ярнями, банками та іншими будівлями. Пьотрковську вулицю, що у місті Лодзь, вважають найдовшою торговою вулицею в Європі. Вона – центр торгівлі та розважального життя міста, люди роблять тут покупки, насолоджуються пішими прогулянками, а вуличні артисти й архітектура створюють гарний настрій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 тревел-блогерів в Instagram, які надихають подорожувати

Новини по темі