5 б'юті-міфів, у які ми дарма віримо

Б'юті-міфи, які нам шкодять | Краса | 1+1
Фото: Freepik

Неймовірно, але факт.

Поділитися:

У гонитві за красою ми деколи готові впадати в крайнощі. Хтось сліпо вірить усім солодким обіцянкам з реклами, а інші оголошують бойкот б'юті-сфері та повертаються до «бабусиних рецептів».

Баланс тут знайти складно, але можливо. Почати пропонуємо з міфів, які давно час розвінчати. Потішать вони тебе чи стануть причиною скупої сльози, знай: тепер ти на крок ближче до істини, а отже — до краси!

Міф №1: Натуральними оліями можна повністю замінити косметичні засоби

Якщо обирати між відсутністю догляду взагалі та використанням, до прикладу, оливкової олії — другий варіант краще, ніж нічого. Але порівняння з сучасними косметичними засобами звичайна олія не витримає.

Ненасичені жирні кислоти в чистому вигляді «розбавляють» ліпіди верхнього шару шкіри. На її поверхні утворюється плівка, яка справді не дозволяє волозі випаровуватися. Але заразом вона впливає й на зворотні обмінні процеси — зокрема гальмує трансфер води у верхні шари шкіри з глибших. Тому навіть якщо початково ефект є, з часом він спричинить ще більшу сухість.

А ось у складі б'юті-продуктів на основі олій містяться допоміжні інгредієнти, які перерахованим процесам перешкоджають. Та навіть використовуючи їх, важливо знати міру і не забувати про регулярні пілінги. Якщо нанести засіб із важкою олійною текстурою на невідлущену шкіру, він «сповзе» в гирло сальної залози і створить у ньому пробку. Результат — нездоровий колір обличчя, забиті пори і запалення.

Міф №2: Крем починає псуватися відразу після відкриття герметичної кришки

За правилами Євросоюзу, будь-який косметичний продукт має залишатися незмінним протягом 12-ти місяців після відкриття. За це відповідають консерванти, яких усі так бояться. Їхні антибактеріальні та антиокислювальні властивості не дозволяють крему псуватися після розгерметизації.

У деяких препаратах ці функції беруть на себе окремі інгредієнти. До прикладу, олія кісточок журавлини або брусниці багата параамінобензойною кислотою, яка сама по собі «консервує» засіб.

Консерванти не натурального походження можуть нашкодити лише власницям дуже чутливої ​​шкіри. В такому випадку є сенс обирати косметику не в стандартних баночках з широким горлом, а у вакуумних упаковках з помпою. Чим менша поверхня контакту засобу з повітрям, тим менше в складі консервантів.

Міф №3 Замість кремів для різних частин обличчя і тіла можна користуватися одним універсальнім

У вражаючій кількості засобів для кожної найменшої ділянки тіла справді можна звинувачувати маркетологів. Але лише частково. Адже єдиного препарату для всього й відразу — не існує. Це обумовлено характеристиками шкіри в різних ділянках.

Так, зона навколо очей — одна з найделікатніших. Там багато судин і тонка шкіра, якій протипоказані жирні текстури. До того ж у складі засобів для цієї ніжної ділянки мають міститися інгредієнти, що зміцнюють судини і прибирають набряки.

Окрім крему під очі, незамінний мінімум складають:

  • живильний крем для обличчя та шиї;
  • крем з вітаміном Е і жирними кислотами для зони декольте;
  • щільні баттери для грубих ділянок шкіри — ліктів і п'ят;
  • крем для рук;
  • універсальний крем для тіла — живота, стегон, сідниць, плечей і передпліч.

Міф №4 Взимку та влітку потрібно кардинально змінювати догляд за шкірою

Раніше ми вже говорили про те, що «важкі» олійні засоби — не панацея. Навіть взимку, коли обличчя хочеться немов шарфом укутати найщільнішим кремом. Насправді різниця між доглядом для теплої і холодної пори не настільки очевидна.

Жирні креми, яким багато хто надає перевагу з листопада по квітень, переважно захищають від зневоднення протягом 3-х годин за температури -20 С. У той час як твій звичайний «літній» крем — упродовж години. Тобто якщо люті морози не очікуються, а перед тобою завдання дійти до метро, ​​а звідти добігти до офіса, купувати більш щільний крем не треба.

Якщо ж ти зібралася на тривалу прогулянку або на пробіжку, тоді, так, є сенс скористатися засобом на основі мінеральних олій та тваринних жирів. Ну або просто нічним кремом, який і так має щільну текстуру.

Міф №5 Губи не будуть м'якими без зволожувального бальзаму

Разом з цим міфом можна необачно розбити і серце. Адже як переконують досвідчені косметологи, причина сухості губ... у бальзамах. Давай про все по порядку.

Шкіра губ захищена від впливу зовнішнього середовища краще, ніж нам здається. У цій ділянці гарний кровообіг і швидке оновлення. Якщо не перешкоджати природним процесам за допомогою спеціальних помад, дискомфорт не виникатиме. 

Тут знову справедливий перший міф: жирна плівка «запечатує» губи і не дає шкірі відлущуватися. В результаті утворюється сухий роговий шар — відмерлі клітини, яким нікуди подітися під шаром бальзаму. Викликана цими процесами сухість провокує бажання знову скористатися «рятівним» засобом — і так по колу...

Якщо твої губи справді страждають від зневоднення, не поспішай підсаджуватися на гачок. Набагато корисніше й ефективніше — вітамін Е. У капсулах його можна знайти в будь-якій аптеці. Нанось вранці та ввечері протягом 10 днів — і механізми оновлення налагодяться.

Бальзам краще сховати до особливого випадку: якщо зберешся кататися на лижах в екстремально морозну погоду або вирушаєш засмагати і губи потребують додаткового захисту SPF.

Більше корисних порад та цікавих матеріалів:

1. Відгук косметолога: Як діють патчі під очі

2. 7 б'юті-трендів осені, які хочеться спробувати якомога швидше 

3. Чому маски для обличчя не діють: 5 помилок використання

4. Боїшся погладшати? Розвінчуємо міфи про жирні продукти

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі