5 фільмів твого дитинства, що повернуть віру в дива

5 фільмів твого дитинства, що повернуть віру в дива | 1+1
Фото: Кадр із фільму «Місіс Даутфайр», 1993

Їх можна передивлятися знову і знову.

Поділитися:

Чи ти пригадуєш час «до Інтернету», коли ми із захопленням відмічали фломастером цікаві фільми у програмі телепередач? І як після цього можна було пропустити їх показ. Ми певні, ти добре пам’ятаєш те солодке відчуття, яке дарувало очікування зустрічі зі світом кіно.

Тож твоїй увазі – п’ять фільмів нашого дитинства, які зробили світ добрішим.

«Місіс Даутфайр», 1993

Деніел Гілард – талановитий актор дубляжу та батько трьох чудових дітлахів. Він незмінний пустун і жартівник та будь-яку ситуація може легко перетворити на свято. Саме одна з таких витівок коштувала Деніелові родини. Його дружина Міранда подала на розлучення та відсудила право опіки над дітьми. А без них чоловік не мислить свого життя. Тож у розпачі герой не вигадав нічого кращого, ніж силою акторської майстерності переконати власну колишню дружину, що він – няня-професіонал із Шотландії. Та є одна проблема – тепер йому доведеться стати літньою жінкою на ім’я місіс Даутфайр.  

«Матильда», 1996

Надзвичайно обдарована дівчинка Матильда з двох років звикла піклуватися про себе сама. Її мама цілими днями дивиться телевізор, батько цікавиться лише продажем старих автівок, а старший брат ображає дитину за кожної нагоди. Та одного дня Матильда виявляє у себе надзвичайний талант – вона може рухати предмети силою думки. Тож тепер дівчинка готова провчити всіх негідників, що трапляться на її шляху.

«Сестричко, дій!», 1992

Долорес Ван Картьє – не надто успішна співачка та коханка Вінса, власника одного з казино у Вегасі. Якось вона мимоволі стає свідком убивства, яке вчиняє Вінс. І тепер чоловік ладен на все, аби вкоротити бідоласі віку. Долорес звертається до поліції, де їй пропонують долучитися до програми захисту свідків. Вона дає згоду та навіть не здогадується, що їй доведеться оселитися у католицькому монастирі. Ба більше, тепер її звуть сестра Мері Кларенс.

«Великий», 1988

Джошуа Баскіну тринадцять років, і він страждає від підліткових комплексів. Хлопець переконаний – дорослим живеться краще. Одного вечора він натрапляє на незвичний ігровий автомат. Опис пристрою стверджує, що за четвертак чарівник Золтар здійснить будь-яке бажання. Джош жартома просить зробити його великим і йде собі далі. Та хлопцевому подиву не було меж, коли наступного ранку він поглянув у дзеркало.

«Корріна, Корріна», 1994

Менні Зінгер нещодавно став вдівцем і шукає няню для своєї доньки Моллі. Дитина тяжко переживає втрату мами й навіть перестає розмовляти, що лише посилює відчай її тата. Серед великої кількості кандидаток Менні обирає незвичну на той час (Америка у кінці 1950-х) темношкіру няню Корріну. Щира та привітна дивачка перевертає світ Моллі та Менні догори дриґом.

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Читай також інші матеріали про кіно:

1. 5 головних кінопрем’єр вересня, які не можна пропустити

2. 5 найкращих українських фільмів, які варто переглянути

3. 5 фільмів, після перегляду яких ти точно вирушиш у подорож

4. 5 романтичних фільмів для теплого літнього вечора

Новини по темі