5 лайфхаків, якими користуються хитрі господарки під час прання

Як прати у пральній машині без клопоту: ТОП-5 лайфхаків | Корисні поради | 1+1
Фото: Unsplash

Усе значно легше, ніж ти думаєш. 

Поділитися:

Поява пральних машин у нашому житті помітно скоротила час на домашні клопоти і стала справжнім порятунком для ніжної шкіри рук. Але прогрес не стоїть на місці. Сьогодні прання може бути ще ефективнішим і простішим — достатньо взяти на озброєння кілька корисних порад. 

Про лайфхаки, без яких вже не уявляють свого життя хитрі господарки, дізнаєшся далі. 

НАСАМПЕРЕД — БАЛАНС

Фото: Unsplash

Знайома ситуація, коли під час віджиму пральна машинка вібрує так сильно, ніби намагається чи то втекти, чи то злетіти? Це означає, що ти кладеш до неї забагато одягу. В ідеалі барабан має бути завантажений на 80%.

Ще краще, якщо розсортуєш речі не лише за кольорами, але і за розміром — дрібні та великі. Тоді прання буде якісним, а машинка і твоя нервова система залишаться у безпеці.

ВСЕ БУДЕ ЯСКРАВО

Фото: Freepik

Щоб зберегти початковий насичений відтінок кольорового одягу, поклади ложку солі до барабана пральної машини. З темними речами все навіть простіше: просто пери їх вивернутими навиворіт. Це до того ж не дасть одягу злиняти.

...І ПУХНАСТО

Фото: Unsplash

Якщо ти не встигла підготувати пуховик до зими, наступна порада допоможе зробити це швидко і без втрат. Перед пранням куртки поклади до барабана кілька тенісних м'ячиків. Вони не дозволять пуховому наповнювачу скачатися і позбавлять зайвої піни.

З іншими пухнастими речами цей лайфхак теж працює. Наприклад — з рушниками та махровими халатами.

ФУРНІТУРА НЕ ПОСТРАЖДАЄ

Фото: Freepik

Перед пранням усі блискавки на одязі мають бути застебнутими — інакше гострі зубці пошкодять інші речі. А ось ґудзики на міцність краще не випробовувати і, навпаки, залишити розстебнутими.

Якщо ти за порадами стилістів придбала трендові вироби з цікавою фурнітурою, пери кожну таку річ в окремому мішечку. Вони бувають різних розмірів, продаються наборами і коштують небагато. До речі, ще до них перед пранням можна складати шкарпетки — аби не витрачати потім час на пошук пари.

ПАРФУМИ ДЛЯ ТКАНИНИ

Фото: Unsplash

Кондиціонер для білизни — не єдиний спосіб подарувати випраним речам приємний аромат. Не гірше з цим завданням впораються ефірні масла, попередньо додані до пральної машини. Кількох крапель достатньо, щоб одяг пахнув ментолом, лавандою або мандаринами, а не їх штучними замінниками.

Більше корисних порад: 

1. 5 продуктів, які ти дарма не заморожуєш

2. Замість чіа та годжі: 5 бюджетних суперфудів, які мають бути у твоєму раціоні

3. 7 смачних рецептів для тих, хто лінується готувати

4. Чим себе розважити, поки чекаєш зустрічі: 4 корисні ідеї

5. Це моветон: Що не варто робити за столом

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі