5 продуктів, які ти дарма не заморожуєш

5 продуктів, які ти дарма не заморожуєш | Корисні поради | 1+1
Фото: Unsplash

Це ж так зручно!

Поділитися:

Чимало з нас люблять заморожувати ягоди, щоб узимку смакувати свіжими літніми дарами, готувати з них напої чи додавати їх до випічки. Та насправді морозильна камера готова зустріти куди різноманітніше коло «гостей». Повір, ти навіть не здогадуєшся, як можна полегшити собі життя та дещо зекономити, маючи наші підказки.

#1 Натерта морква

Цей нехитрий овоч ми використовуємо для безлічі страв – і часто морква нам потрібна саме подрібненою. А от натерти її – заняття, яке вимагає міцних нервів та сталевих м’язів. Тож, аби щоразу не витрачати на це заняття час, приготуй її у більшій кількості та заморозь. Ось побачиш, ще подякуєш собі за це!

#2 Свіже масло

Фото: Freepik

Будьмо відвертими – часом ми забуваємо, що ж лежить у нашому холодильнику. Особливо, якщо це невелика пачка масла, яка «заховалася» за каструлею. А потім ми знаходимо цей досить дорогий продукт пожовклим і несмачним. Тож, щоб такого не сталось, розділи масло на кілька частин. Одну з них поклади в основне відділення холодильника, а решту заморозь. Як упораєшся з порцією – діставай наступну. Свіже масло й значна економія фінансів ще нікому не завадили.

#3 Зелень

Ніщо не доповнить запашний суп так, як дрібка ароматної зелені. Але що ж робити взимку, коли навіть звичайний кріп коштує, мов заморський делікатес? Відповідь проста – заморозити його влітку. Додай до подрібнених трав трохи олії, склади суміш у контейнер зі щільною кришкою і залиш в морозильній камері чекати зими та твоїх кулінарних експериментів.

#4 Хліб

Скільки черствого чи цвілого хліба ми викидаємо щотижня? На щастя, цей звичний для нас продукт чудово витримує заморожування. І якщо дати йому відтанути за кімнатної температури, він буде запашним та смачним, мов щойно з пекарні.

#5 Вино

Фото: Unsplash

Лишати цей витончений напій у відкоркованій пляшці – не найкращий варіант, адже він швидко втратить свій аромат та смакові якості. Тож візьми форму для льоду і заповни її улюбленим вином. Потім зможеш додати такі крижані кубики до вишуканих страв та соусів.

Маленька порада! Щоб заморожування продуктів не зіпсувало їхній смак, спершу охолоди їх в основній камері холодильника. А розморожуй не в мікрохвильовій печі, а за кімнатної температури.

До слова, не варто заморожувати яйця (сирі й варені), соуси, огірки, смажену їжу, готову пасту, майонез та страви з майонезом, салат латук та сметану.

Більше схожих матеріалів читай тут:

1. ТОП фруктів, які не нашкодять твоїй фігурі

2. Боїшся погладшати? Розвінчуємо міфи про жирні продукти

3. Замість чіа та годжі: 5 бюджетних суперфудів, які мають бути у твоєму раціоні

4. Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі