Це моветон: Що не варто робити за столом

Це моветон: Правила етикету за столом, які соромно не знати | 1+1 |
Кадр із фільму «Містер Бін на відпочинку»

Як перетворити перший обід на останній.

Поділитися:

Як багато ми знаємо про правила поведінки за столом? Зазвичай їх можна звести до універсального «Коли я їм, я глух і нім». Однак варто зауважити, що є й інші важливі, хоч і менш відомі закони рандеву, на які не зважаємо.

Bon appetite

Відомий вислів родом із батьківщини етикету – Франції. Однак у місцевих ресторанах його вживають дещо в іншому контексті.

Сказати смачного – все одно, що побажати хорошого травлення. Обід чи вечеря за одним столом – це історія про спілкування, але не про долання голоду. Bon appetite говорить лише шеф-кухар, гості можуть сказати пригощайтеся.

Пяна тема

Хороший алкоголь колекціонують, дарують і дегустують, а його виготовлення давно прирівнюють до високого мистецтва.

Тож якщо тебе частують – не відмовляйся. Не обов’язково перехилити келих-другий, щоб показати свою вдячність тому, хто пригощає. Достатньо скуштувати на знак ввічливості.

Нетелефонна розмова

Ми добре запам’ятали, що не гоже класти лікті на стіл, однак на ньому все ще лежать наші смартфони. Хороший співрозмовник – уважний співрозмовник. Поганий співрозмовник – активний користувач Instagram.

Я до вбиральні

Достатньо перепросити та відлучитися – і всі зрозуміють, куди прямуєш. Пудра, гребінець, блиск для губ – усе це можна взяти з собою. Однак розповідати про свої плани на наступні п’ять хвилин не лише не обов’язково, а й небажано.

Rendez-vous

Тема жіночої фінансової незалежності, як і комічних ситуацій наприкінці вечері, така обширна, що їй можна присвятити окрему статтю. Рахунок – найменш приємна частина вечора, яку, як не прикро, завжди подають на десерт.

Якщо чоловік запрошує на вечерю, швидше за все, він захоче розрахуватися. Однак варто пам’ятати, що він не зобов’язаний це робити. Тож перш ніж прийняти запрошення, упевнись, що зможеш розрахуватися за своє замовлення самостійно.

Більше про правила поведінки за столом дізнайся у відео:

Читай також інші матеріали про етикет:

1. Скільки залишати на чай та як просити рахунок: Правила етикету, якщо ви клієнт

2. Правила етикету на пляжі, які повинен знати кожен

3. Етикет у спортзалі: 12 правил поведінки, які соромно порушувати

Новини по темі