5 рецептів легких салатів, що смакуватимуть на Великдень
Смачна добірка страв, які прикрасять святковий стіл.
Відчуваєте, як хрумтять свіжі овочі, стукають мальовничі крашанки, пахне духмяна паска? Це Великдень! І він вже на порозі, тож саме час для пошуку рецептів смачних та оригінальних страв. Аби ваш великодній стіл вразив рідних та друзів, пропонуємо надихнутися добіркою легких весняних рецептів.
САЛАТ З НУТОМ ТА ФЕТОЮ
Інгредієнти:
Нут - 130 г
Огірок - 2 шт.
Листя салату - 30 г
Сир фета - 100 г
Цибуля - 1 шт.
Помідори чері - 6 шт.
Спеції за смаком
Інгредієнти для соусу:
Бальзамічний соус - 2 ст. л.
Оливкова олія - 3 ст. л.
Лимонний сік - 2 ст. л.
Спеції за смаком
Приготування:
1. Замочити нут у холодній воді на 8 год. Варити 1,5-2 год. Висипати в окрему посудину.
2. Розрізати помідори чері навпіл. Додати до нуту.
3. Подрібнити цибулю та огірок. Додати до страви.
4. Викласти листя салату на тарілці, додати начинку та сир фета.
5. Приготувати соус, змішавши усі інгредієнти і полити салат. Додати спецій за смаком. Смачного!
САЛАТ ТАБУЛЕ З КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ
Інгредієнти:
Кус-кус - 150 г
Томати - 2 шт.
Огірок - 2 шт.
Зелень - 40 г
Зелена цибуля - 30 г
Крабові палички - 200 г
Спеції за смаком.
Приготування:
1. Залити кус-кус окропом (пропорція - 1 до 2).
2. В окремій посудині зібрати салат: змішати подріблений огірок, томати, зелень (крім, петрушку, кінзу, зелену цибулю).
3. В іншій мисці приготувати заправку для салату, змішавши оливкову олію, сік лимону, сіль, перець, натертий часник і кільця гострого перцю чилі.
4. Нарізати на кубики крабові палички.
5. Змішати кус-кус із овочами, крабовими паличками та заправкою. Салат готовий!
САЛАТ З МІДІЯМИ
Інгредієнти:
Редиска - 7 шт.
Огірок - 1 шт.
Мідії - 200 г
Помідори - 3 шт.
Селера - 100 г
Сир тофу - 100 г.
Приготування:
1. Нарізати редиску тонкими слайсами. Викласти на тарілку.
2. Нарізати огірок на невеликі слайси. Додати до редиски.
3. В окрему миску натерти часник, додати соєвого соусу, паростки сої, кільця перцю чилі і морські водорості. Перемішати.
4. До салату додати помідори чері, порізані навпіл, нарізану селеру та кубики сиру тофу.
5. Згори викласти заправлені морські водорості та мідії. На завершення - декілька крапель оливкової олії, насіння конжуту та, за бажанням, - свіжого соку цетрини.
СУПЕРВІТАМІННИЙ САЛАТ
Інгредієнти:
жовтки яєць
оливкова олія
хрін
пастернак
яблука
сіль
лимонний сік
насіння кунжуту
Приготування:
1. Нарізати пастернак та яблука соломкою.
2. Приготувати домашній майонезний соус, збивши яєчні жовтки з оливковою олією, хріном, сіллю та лимонним соком.
3. Викласти яблука та пастернак на тарілку, полити соусом. Прикрасити страву кунжутом. Готово!
ТЕПЛИЙ САЛАТ З ФАРФАЛЛЕ І ГРИБАМИ
Інгредієнти:
фарфалле - 100 г
гречка
глива
Приготування:
1. Зварити фарфалле.
2. Замочити гречку на ніч ( на 200 г гречки - 200 мл овочевого бульйону).
3. Поєднати гречку з фарфалле. Добре змішати.
4. Підсмажити гливу і подрібнити. Додати до фарфалле.
5. Посолити й поперчити салат. Додати свіжої зелені та оливкової олії. Приємного апетиту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів ідеальної випічки на Великдень, яка створить святковий настрій