5 шокуючих фактів про королівську родину

Королівська родина: шокуючі факти
Фото: GettyImages

У це складно повірити!

Поділитися:

Побут королівської родини Британії прихований від сторонніх очей – й тому оповитий загадками. Часом деякі подробиці монаршого життя можуть виявитись геть не такими романтичними, як ми собі уявляємо.

Наша добірка — тому доказ.

1. Траурний одяг

Фото: @kensingtonroyal 

Члени королівської родини повинні бути готовими до всього. І смерть одного з родичів – не виняток. Тому в будь-яку, навіть найкоротшу, мандрівку вони беруть із собою траурний одяг. Зовсім юних принців і принцес це правило теж стосується. Королівська малеча мандрує у повній готовності, як і всі дорослі члени родини.

Але і тут можливі прикрі несподіванки. У 1952 році складна ситуація з одягом спіткала Єлизавету ІІ. Коли королева прибула з візитом до Кенії, їй раптово повідомили про смерть батька – Джорджа VI. Її Величності довелося чекати на борту літака, поки привезуть відповідний одяг.

2. Жодних сімейних подорожей

Фото: @kensingtonroyal 

Члени королівської родини не повинні подорожувати разом на борту одного транспортного засобу. Усе для того, щоб у разі трагедії британська корона не залишилась без спадкоємця. Однак останнім часом виконання цього правила контролюють не так жорстко. У мережі є багато фото, на яких принц Вільям подорожує разом зі своєю родиною. Можливо, це тому, що він і його діти – не єдині спадкоємці британського престолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку нову страву обожнює Єлизавета II

3. Кров для Єлизавети ІІ

Фото: GettyImages

Королева Великої Британії досить оригінально збирається у подорожі – вона завжди бере з собою дефібрилятор і кров для переливання. Її Величність подорожує з особистим лікарем, який відповідає за набір екстреної медичної допомоги. А для країн, де з постачанням донорської крові можуть бути перебої, порції крові, що підходять королеві Єлизаветі ІІ та принцу Філіпу – обов’язкова умова королівського візиту.  

4. Сумочка з секретом

Фото: @theroyalfamily

Заледве ви знайдете фотографію Єлизавети ІІ, де вона була б без своєї сумочки. Кажуть, що у королеви їх понад 200. А все тому, що такий аксесуар потрібен її Величності, щоб передавати таємні сигнали своєму супроводу.

Якщо Єлизавета ІІ перевісить сумочку з лівої руки на праву – супровід зрозуміє, що вона готова завершити розмову. Якщо ж вона поставить сумочку на підлогу, це сигнал, що королеву потрібно мерщій рятувати від співрозмовника. Коли під час вечері королева ставить сумочку на стіл, це означає, що її Величність хоче завершити захід упродовж найближчих п’яти хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якої незвичайної дієти дотримується довгожителька Єлизавета II

5Таємничі дзеркала

Фото: @mattholyoak

Королівська родина користується власним дивакуватим трюком. У білій вітальні Букінгемського палацу один із кутів приміщення прикрашений величезними дзеркалами. На вечірках хтось із персоналу стоїть біля них, чекаючи на сигнал. Тоді відповідальна людина натискає спеціальну кнопку, що відкриває дзеркальні двері, за якими ховаються представники королівської родини. Це їхній улюблений, хоча й дивакуватий, спосіб ефектної появи на вечірці. Цікаво, скільки часу монархи проводять у королівській шафі та чим там займаються, поки гості розважаються на вечірці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 несподіваних фактів про королівську родину 

Новини по темі