7 продуктів, які ніколи не їстиме дієтолог

7 продуктів, які ніколи не їстиме дієтолог | 1+1
Фото: Getty Images

Їх не варто вживати за жодних обставин.

Поділитися:

Влаштувати собі день чітингу й раз на тиждень з’їсти улюблений смаколик рекомендують навіть дієтологи. Річ у тім, що організм звикає до монотонного раціону, навіть до найкориснішого. Тому час від часу йому необхідний легкий харчовий шок. Лише в один день тижня ти можеш поласувати улюбленою стравою – і не хвилюватися про зайві кілограми.

Проте деякі продукти дієтолог не дозволяє собі навіть у день чітингу. Тож читай далі, що входить до стоп-листа найбільш шкідливих продуктів.

#1 Маргарин

Він заслужено посідає перше місце в нашому антирейтингу. Цей продукт містить купу трансжирів – а вони, як свідчить Всесвітня організація охорони здоров'я, підвищують ризики інфарктів та інсультів. Трансжири порушують роботу ферментів, псують мембрани клітин, збільшують рівень «поганого» холестерину в крові – і це ще далеко не все.

Фото: Getty Images

#2 Фаст-фуд

Картопля фрі, чипси, смажене у фритюрі й загалом увесь фаст-фуд готується на рафінованих жирах соняшникової, пальмової та кукурудзяної олії. Ці продукти також належать до трансжирів, а тому є чемпіонами з прискорення старіння нашого організму.

#3 Кола та газована солодка вода

Вона небезпечна не лише величезною кількістю шкідливих речовин, а й банально переповнена цукром. Навіть із позначками light та zero, такі напої сприяють розвитку ожиріння.

#4 Вулична їжа в неперевірених місцях

Якими б апетитними не здавалися біляші, чебуреки чи шаурма, пам’ятай про високі ризики отримання інфекцій та отруєння. Довіряй лише перевіреним закладам та цікався походженням інгредієнтів.

Фото: Getty Images

#5 Пахлава

Для багатьох це улюблений десерт, що асоціюється з літнім відпочинком біля моря. Та з погляду дієтології, пахлава – це цукрово-фритюрно-трансжирова бомба, суміш усього найшкідливішого, що тільки може собі уявити дієтолог. Якщо ти ніяк не можеш встояти, купуй пахлаву лише в перевірених кафе, та аж ніяк не на пляжі у вуличних продавців.

#6 Плавлений сирок

Це найбільш нездоровий та недієтичний вид сиру. У деяких сирках молочні жири замінюють маргарином, пальмовою олією, додають хімічні смакові добавки й загущувачі. А це негативно впливає на печінку та мікрофлору кишечника.

#7 Свіжа риба та суші в неперевірених місцях

Необроблена риба загрожує різноманітними інфекціями та отруєнням. Тож дуже ретельно обирай місця, де нею поласувати.

Фото: Getty Images

Як зберегти здоров’я – лікар-дієтолог Наталія Самойленко радить за посиланнями:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі