"Я вперше в житті написав пісню на прохання", — Святослав Вакарчук написав пісню про Маріуполь "Місто Марії" та розповів історію створення треку

Святослав Вакарчук написав пісню про Маріуполь "Місто Марії" та розповів історію створення треку
Instagram/sviatoslav.vakarchuk

Святослав Вакарчук про те, як він написав пісню "Місто Марії", присвячену подвигу захисників Маріуполя, які вже майже 2 місяці героїчно боронять місто.

Поділитися:

Співак та тренер "Голосу країни-12" Святослав Вакарчук розповів, що жодного дня та, навіть, жодної години не може не думати про те, що зараз відбувається з Маріуполем, і про тих, хто там залишився. Саме тому він вирішив написати пісню "Місто Марії", присвячену Маріуполю, на прохання його нового друга-військового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук приїхав підтримати дітей у львівському шелтері тимчасового проживання

Кожного разу, коли Вакарчук спілкується з хлопцями з "Азову" відчуває, що це спілкування наповнює його світлом та силою:

Командир полку Денис Прокопенко, друг Редіс, заступник командира Святослав Паламар, друг Калина стали для мене близькими людьми, хоч ми навіть не бачились жодного разу. Ці хлопці та їхні бойові побратими з полку "Азов", бійці 36-ї бригади морської піхоти, загін прикордонників, всі, хто сьогодні утримує "Азовсталь" в українських руках — вони не просто герої. Вони — Воїни з великої букви.

Якраз друг Калина подзвонив Святославу приблизно місяць тому і попросив написати пісню про Маріуполь. Співак зізнається: його вразило це прохання.

Люди знаходяться в надскладних умовах, в оточенні. Їм не вистачає боєкомплектів, їжі, води, медикаментів, а він попросив... Написати пісню. Я думав над цим і мені стало зрозумілим його прохання: саме боєць з великим серцем і світлою душею — це і є Воїн. Він просив «боєкомплект для серця», тому що Воїн без світла в душі, без світла в серці не воює.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Саме тому Святослав Вакарчук вперше в житті написав пісню на прохання:

Написав, бо не міг не написати. Бо рве мене зсередини кожного дня, коли читаю новини про Маріуполь... Коли бачу пости хлопців та дівчат в соцмережах. Коли бачу, як віддають останнє цивільним, яких прихистили на "Азовсталі". Коли бачу, як поранений воїн, що має одну руку, подає пити тим, хто не може встати. Коли бачу, як кожен день, навіть в надскладних умовах, вони нищать ворога, що прийшов нищити Маріуполь. Їхнє місто. Наше місто. Місто Марії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благодійний п'ятничний концерт в Охматдиті: ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька та Святослав Вакарчук прийшли підтримати пацієнтів та медиків

Вакарчук впевнений: ми не маємо права не визволити бійців "Азову" та цивільних з Маріуполя. Ми мусимо зробити все можливе і неможливе:

Політичними діями, гуманітарними, військовими. Все можливе і неможливе. Бо саме так кожного дня діють вони. Роблять все можливе і неможливе, сковуючи багатотисячну армію російських загарбників, яка вже давно пішла б далі на північ Донеччини, якби не вони. Герої. Воїни. Мабуть, ці хлопці та дівчата — це найкраще, що трапилось в новітній історії України. Тримайтесь, Воїни! Україна переможе! Слава Україні!

Гурт "Океан Ельзи" виконав пісню "Місто Марії" на благодійному концерті "І все буде добре" 24 квітня на станції метро "Золоті ворота". Станом на ранок 26 квітня завдяки концерту було зібрано 8 257 620 грн для допомоги дітям, що постраждали від війни рф в Україні. Послухайте: 

Новини по темі