Як готували наложниць до першої шлюбної ночі

Дізнайтесь усі секрети султанського гарему.

Поділитися:

Султанський гарем - одне з найчарівніших, однак разом з тим й небезпечних місць у палаці. Сюди привозили найкрасивіших жінок з усього світу, аби задовільнити примхи володаря. З перекладу слово «гарем» означає таємний, закритий. І справді, це місце було закритим для усіх, окрім членів династії. Які правила діяли у гаремі, та як туди обирали наложниць - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 цікавих фактів про серіал Величне століття. Нова володарка

1. В гарем султана ніколи не потрапляли будь-які дівчата. Для султана обирали однакову кількість брюнеток та блондинок. Особливу увагу приділяли формам дівчат - об'ємні талія та стегна вважалися еталоном краси. На розмір грудей та зріст зважали менше. При виборі наложниць звертали увагу не тільки на красу, а й розум дівчат. 

2. Наложниць, що стали частиною гарему, відправляли на так звані курси зваблення. Навчання тривало протягом 2 років, його проводили калфи - досвідчені жінки поважного віку. Дівчата читали Коран, вчили турецьку, літературу, поезію та основи каліграфії. Крім того, дівчат вчили правильно спілкуватися з володарем, подавати каву та їжу, а також виконувати східні танці. Після навчання кожна дівчина здавала екзамен. 

3. Перед тим як потрапити на Золотий шлях, наложниця проходила цілий ритуал краси. Потрапити у гарем - тільки половина справи, адже найголовнішим завданням було сподобатись султану. Щодня перед володарем проходило десятки красунь, і лише деяким щастило пройти Золотим шляхом (так називають шлях від загальної спальної кімнати дівчат у гаремі до покоїв володаря). Дівчата дуже старанно вивчали усі секрети інтимної близькості, адже від їх вмінь залежало, чи пройдуть вони Золотим шляхом знову. 

4. Наложниця, яку готували пройти Золотим шляхом, спершу йшла у хамам. Хамам - турецька баня, куди вели красуню, яку вподобав султан. Дівчину купали у воді, настояній у квітах гібіскусу й фіалок. Вода наповнювала шкіру п'янким ароматом. Після цього дівчині робили маску для волосся з глини. На чисте волосся наносили олію квітів мальви, яке робить волосся м'яким на дотик. Наложниці також робили депіляцію за допомогою суміші лимону, меду та яєць. Важливо було також, щоб тіло дівчат залишалось пружним і молодим. Їм часто робити розслабляючі масажі й наносили на тіло оливкову або кунжутну олії. Перед сном дівчата вмивалися водою з екстрактом троянди. Вона робить шкіру ніжною й розгладжує зморшки. 

5. Останнім у підготовці дівчини до ночі з султаном був макіяж. Кожна дівчина намагалася правильно підкреслити свої риси обличчя. Аби погляд запам'ятався султану, наложниці малювали яскраві стрілки. Аби зробити губи червонішими, жінки готували пасту з перцю та насіння льону. Освіжити дихання допомагав пряний аромат паличок кориці. Закінчували образ малюнками хни на тілі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догляд за волоссям: Секрети турецьких жінок