UA RU

Як правильно заморозити вишню на зиму: покроковий рецепт зберігання

©© Pixabay/JillWellington

Пропонуємо вам покроковий рецепт, як заморозити вишню на зиму правильно

Заморожувати ягоди вишні можна з кісточками, а можна і без них. Варто розуміти, що вишня з кісточкою зберігає більше соку, а без зручніша для використання у випічці та десертах взимку. 

Як правильно робити заготовки ягід на зиму: поради а правила від Гліба Репіча

  • Відбираємо лише якісні ягоди
  • Подрібнюємо за необхідності або очищаємо від кісточок
  • Просушуємо від вологи
  • Робимо заготовки маленькими порціями
  • Створюємо вакуум, можна використовувати спеціальні пакети
  • Підписуємо

Як правильно заморозити вишню на зиму

1. Час між збиранням ягід і заморозкою має бути мінімальним. Для заморожування брати стиглі ягоди, бажано, без ушкоджень.
2. Перед заморожуванням вимити вишню у прохолодній воді та обсушити.
3. Краще заморозити ягоди на таці або у спеціальному піддоні, розклавши їх тонким шаром, а потім скласти по порціях у пакети.
4. Упакувати, краще в щільні пакети і підписати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВишні у власному соці: рецепт на зиму для смачних десертів

Як заморозити вишню без кісточок

1. Ягоди помити і обсушити: чим менше вологи буде на поверхні, тим менше ви вийде льоду.
2. Вийняти кісточки, злити весь сік, що утворився.
3. Ягоди насипати в контейнери для заморожування в один шар.
4. Коли ягоди заморозяться, пересипати їх у пакети для зберігання та підписати.

Як правильно робити заготовки на зиму

Ці правила цілком підійдуть як для заморозки овочів, так і ягід та фруктів.

правила заморозки

Як заморозити овочі та фрукти, зберігши їх натуральні якості, дивіться поради Гліба Репіча

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю