Як стати заможною людиною

Як розбагатіти та стати заможною

Що блокує ваш власний шлях до добробуту.

Поділитися:

Всі хочуть знати, як стати багатим, однак успішними стають одиниці. Мало хто здатен піднятись з нуля, не маючи грошей та спадщини. Якщо відверто, є хороша новина – кожен з нас може змінити своє життя.

Найперше, що варто зробити для того, щоб стати заможною людиною – знайти мету. Просто розбагатіти – це не може бути метою. Зрозумійте, для чого саме вам потрібні гроші? Ось це і буде те, заради чого ви почнете працювати над собою.

Мотивувати себе потрібно чимось високим, справді важливими речами. Наприклад, забезпечити гарну освіту своїм дітям, або переїхати у більш комфортні умови. Така мрія добре може гріти душу і мотивувати до рішучих вчинків. Тоді виробити необхідні для цього звички буде легше.

Якщо ви усвідомили, наскільки сильною повинна бути мотивація до багатства, час переходити до практики.

Використовуйте готівку, постарайтесь забути про кредитку. З психологічної точки зору витратити гроші, які є на руках, важче, чим ті, які ми фізично не бачимо.

Також важливо не витрачати гроші у день отримання зарплати. Таке відчуття вседозволеності може зіграти з вами злий жарт. Напишіть список найнеобхідніших покупок. Можна пообіцяти собі купити що завгодно після придбання всіх пунктів зі списку. У такий момент, як правило, ейфорія минає і частину коштів вийде відкласти.

Спілкуючись з людьми, обирайте коло спілкування. Незаможне оточення, а також люди, які звикли скаржитись на життя та шукати винних у своїх негараздах, непомітно нав’язують вам свою філософію. Якщо ваші розмови з друзями чи колегами – це суцільні скарги на життя, уникайте таких друзів та таких розмов. Оточуйте себе оптимістичними енергійними людьми, які знають, чого вони хочуть від життя та вміють до цього йти.

Не скупіться на те, що вас тішить. Гроші приносять задоволення тільки тоді, коли їх витрачаєш на враження та речі, які для вас справді важливі. І це точно не десята пара туфель. Варто зазначити, що задоволення від купівлі нових речей минає швидше, ніж від отриманих вражень. Психологи впевнені, що до нових речей ми звикаємо за два тижні і перестаємо на них звертати увагу. А ось враження дарують нам тепло набагато довше – їх можна переживати подумки тривалий час. Крім того, саме враження допомагають нам розвиватись та зростати.

Шукайте не ідеальне, а просто хороше. Звичайно, усі прагнуть до ідеалу та хочуть мати все найкраще. Але подумайте, чи дійсно вам потрібна краща машина, квартира та смартфон? Можливо, цілком вистачить того, що є зараз. 

Наприклад, мода на дорогі смартфони зараз – просто смішна. Адже тепер вони є у всіх, і що в цьому особливого? Але стає вже не смішно, а сумно, коли людина витрачає на нову модель телефона місячну зарплату, або, що ще гірше, бере товар у кредит. Сумнівне «задоволення», правда ж?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 б’юті-порад, які згодяться восени

Спробуйте місяць не використовувати прикметник «краще» – і ваше ставлення до покупок остаточно зміниться. І ви точно заощадите якусь суму грошей.

На шляху до багатства та успіху необхідна енергія. Адже зі знань, які ви маєте, потрібно вичавлювати соки, щоб отримати користь у житті. Однак енергія – річ не проста, вона не виникає нізвідки. Шукайте свої власні джерела енергії – це може бути природа, спорт, спілкування з приємними людьми чи домашніми тваринами.

Для того, щоб почати щось робити, інколи треба як слід розізлитись. Це відбувається через те, що більшість людей проявляють активність лише, коли є гостра необхідність. Почніть з огиди до свого теперішнього життя або роботи. Усвідомте: все, що є зараз – лайно. І впевнено крокуйте вперед, щоб бути кращим та вилізти з цього етапу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вийти заміж: 5 порад психологів

Не очікуйте швидких результатів. Чим глобальніша мета – тим більше часу піде на її здійснення. Однак, перевантажувати себе роботою теж не потрібно, бо незабаром можете втратити мотивацію. Дійте в звичному режимі та не зупиняйтеся.

Результат виникає з часом, коли на шляху до мети щодня робляться хоч і маленькі, але важливі кроки. Вірте у свої сили та вдачу і все обов’язково здійсниться!

Новини по темі