"Близько 2/3 українських дітей – вимушені переселенці", – Анджеліна Джолі нагадала світу про війну в Україні та кризу прав дитини, яку вона спровокувала

"Ця війна – це криза прав дитини", – голлівудська акторка Анджеліна Джолі знову заговорила про війну в Україні
Facebook Angelina Jolie.

Голлівудська акторка Анджеліна Джолі знову заговорила про жахливі наслідки війни в Україні.

Поділитися:

Голлівудська акторка та посол доброї волі ООН у справах біженців Анджеліна Джолі нагадала світу про війну в Україні та її жахливі наслідки, насамперед для українських дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український хлопчик, з яким Анджеліна Джолі зустрілась в італійській лікарні, став підопічним благодійного проєкту «Здійсни мрію»

На своїй сторінці в Instagram Анджеліна Джолі розмістила пост, у якому повідомила, що:

►близько 2/3 українських дітей стали вимушеними переселенцями через війну;

►з 24 лютого щонайменше 277 дітей в Україні було вбито, 456 поранено;

►в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф було пошкоджено та знищено щонайменше 256 закладів охорони здоров'я і понад 1800 шкіл.

Анджеліна Джолі резюмує:

"Ця війна – це криза прав дитини".

Також голлівудська зірка написала у своєму пості:

"Спільні зусилля, спрямовані на подолання фізичних та емоційних проявів травми, мають задовольняти не лише потреби дітей в Україні, а й Афганістані, Ємені та багатьох інших часто забутих конфліктів, які фінансуються набагато нижче рівня, достатнього для задоволення потреб дітей. Глобальна гуманітарна відповідь може і повинна бути сильнішою, щоб забезпечити це покоління дітей необхідними ресурсами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Джонсон читає українською: Прем’єр-міністр Великої Британії під час візиту до Києва прочитав листа 6-річного Іллі мовою оригіналу

Нагадаємо, 30 квітня Анджеліна Джолі відвідала Львів. Вона відвідала переселенців у місті та області, побувала на залізничному вокзалі у Львові, спілкувалася з пасажирами з евакуаційного потяга, провідала у лікарні дітей, які постраждали від російського ракетного удару по вокзалу у Краматорську. Детальніше про візит Анджеліни Джолі до України дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі