"Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи", — президент України отримав Премію Вінстона Черчилля за лідерство

Президент України отримав Премію Вінстона Черчилля за лідерство (відео)
Instagram/zelenskiy_official

Володимир Зеленський взяв участь у церемонії нагородження у форматі відеоконференції.

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський відзначений Премією Вінстона Черчилля за лідерство Міжнародного товариства Вінстона Черчилля. Глава держави взяв участь у церемонії нагородження у форматі відеоконференції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона — моя любов, "мій найбільший друг", "сильніша, ніж вона думала", — інтерв'ю Олени та Володимира Зеленських про війну в Україні та особисте життя (VOGUE, найцікавіші цитати)

Дякуючи за нагороду, Президент України зазначив, що ця премія уособлює не лише його зусилля, а й героїзм десятків тисяч українців і українок, які відзначилися в боях з російським агресором. 

"Для мене надзвичайна честь отримати сьогодні премію Вінстона Черчилля за лідерство. Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи від тиранії, яка намагається повернути нас до найгіршого. Україна і вся Європа завжди памʼятатимуть тих, хто, не вагаючись, прийшов на допомогу нашому народу і самій ідеї свободи. Демократії світу здатні зупинити будь-яку тиранію. Ми здатні зупинити будь-яке зло, що загрожує нашій свободі. Тільки спільного лідерства всього вільного світу може вистачити для цього", — зазначив президент України.

 Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, зауважив, що після початку повномасштабної війни росії проти України Володимир Зеленський довів своє лідерство: 

«Коли росіяни почали наступати на Київ, ви знали, що будете їхньою ціллю. Ви могли залишити Київ, оскільки виживання Української держави тоді залежало від виживання її Президента. Але ви обрали залишитися в Києві, з українським народом, так само як Черчилль залишився в Лондоні в 1940 році. І ви сказали тоді: «Мені потрібна зброя».

За його словами, Володимир Зеленський, як свого часу Вінстон Черчилль, долає надскладні випробування й надихає своїм лідерством.

«Український народ – це лев, а ви маєте бути його голосом. Голосом проти тиранії, добра проти зла, світла проти темряви. І ви цей голос лева прекрасно показали, і дуже важливо, що саме ви на посаді Президента в цей кризовий для України та світу час. Натхненні вашим лідерством, ми знаємо, що Україна не лише може перемогти – вона переможе! І коли цей день настане, Україна постане як сильна незалежна держава», – наголосив Прем’єр-міністр Великої Британії.

Нагадаємо, Олена та Володимир Зеленські з'являться на digital-обкладинці американського Vogue. Зйомку робила легендарна фотографиня Енні Лейбовіц у Києві. 

Новини по темі