"Вона — моя любов, "мій найбільший друг", "сильніша, ніж вона думала", — інтерв'ю Олени та Володимира Зеленських про війну в Україні та особисте життя (VOGUE, найцікавіші цитати)

Інтерв'ю Олени та Володимира Зеленських про війну в Україні та особисте життя для VOGUE (найцікавіші цитати)
Vogue

Президентське подружжя дало відверте інтерв'ю для VOGUE.

Поділитися:

Олена Зеленська з'явиться на digital-обкладинці американського Vogue. У зйомці, яку зробила легендарна фотографиня Енні Лейбовіц, Олена брала участь разом зі своїм чоловіком, президентом України Володимиром Зеленським. Подружжя дало відверте інтерв'ю про війну в Україні та своє особисте життя. Олена та Володимир Зеленські виховують двох дітей: 18-річну Олександру та 9-річного Кирила. Як і багато українських сімей, президентська родина була розділена. 

Зеленські

Про війну росії в Україні

Fashion-видання не обмежилось оглядом персоналій та їхніх look-ів, а дало заглиблення у контекст українських реалій.

"Дивно говорити про винищення українців та українську моду в одній розмові, але це когнітивний дисонанс сучасної України, де дизайнери та професіонали всіх мастей мобілізуються вдома та за кордоном, щоб підтримувати свою країну. Цей когнітивний дисонанс особливо актуальний у Києві, де ви можете випити матчу в кафе, а потім годину їхати до Бучі, щоб відвідати братську могилу. Важко осягнути все це", — зазначає автор інтерв'ю.

Видання однозначно визначає рік початку війни росії в Україні:

... з 2014 року, коли росія вперше вторглася в Крим і частини сходу України.

Увага міжнародної спільноти зменшується, а інфляція та ціни на газ у всьому світі зростають, зазначає автор інтерв'ю. Коментуючи ці слова, Володимир Зеленський дуже прямолінійно розставляє акценти: 

«Я буду дуже чесним і, можливо, не дуже дипломатичним: газ – це ніщо. COVID, навіть COVID – це ніщо, якщо порівнювати з тим, що відбувається в Україні. Просто спробуйте уявити, що я говорю про те, що відбувається з вашим домом, з вашою країною. Ви все ще думаєте про ціни на газ чи електроенергію?".

Боротьба, за його словами, виходить за межі України:

«Ми боремося за те, що може статися в будь-якій країні світу. Якщо світ допускає це, значить, він не підтримує свої цінності. Тому Україна потребує підтримки — значної підтримки».

Зеленська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про "вечері" з чоловіком по телефону та повернення українців на Батьківщину — Олена Зеленська в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Історія кохання Олени та Володимира Зеленських

Вперше пара познайомилася у школі в їхньому рідному Кривому Розі. Коли вони почали зустрічатися, це не було кохання з першого погляду, а почуття розвивалися поступово.

"Ви долаєте шлях від симпатії до кохання. Це те, що сталося зі мною", – сказав він. 

Коли автор спитав Олену про історію їхнього кохання, вона підкреслила:

«Напевно, гумор і був цією взаємною хімією між нами».

Зеленська

ЧИТАйТЕ ТАКОЖ: «Ніхто з нас не в порядку», — Олена Зеленська розповіла про психологічні наслідки війни для українців, з’явившись на обкладинці британського TIME

Володимир Зеленський про дружину

"Звичайно, вона моя любов. Але вона мій найбільший друг. Олена дійсно моя найкраща подруга. Вона також патріотка і дуже любить Україну. Це правда. І вона чудова мати", — говорить про Олену Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський зізнається, що він пишається тим, як дружина приймає виклики війни, які постають перед нею:

«У неї сильний характер. І, напевно, вона сильніша, ніж вона думала. І ця війна — ну, будь-яка війна, ймовірно, обов’язково виявить якості, про які ви ніколи і не здогадувались».

Деякий час Зеленська не могла спілкуватися ні з чоловіком, ні з батьками. До війни вона щодня говорила з мамою по телефону:

«Навіть не знаю, як би я пережила ці місяці, якби ми були окремо», — сказала вона про дітей.

Перші місяці війни Олена Зеленська проводила разом з дітьми, грала з ними у настільні ігри та читала. Тоді вона перечитала "1984" Джорджа Орвелла:

"Це жахливий збіг. Це картина того, що зараз відбувається в росії."

Зеленська

Про розлуку з дітьми

Президент досі не мав змоги побачити дітей, з міркувань безпеки.

«У цьому плані йому набагато важче. Він страждає. І мої діти також, тому що вони не можуть бачити один одного», — сказала Олена Зеленська.

Автор матеріалу Vogue зазначає, що перед тим, як попрощався із Зеленською, вона подарувала йому книгу про місто Харків, який росія жорстко безупинно обстрілює з артилерії:

"Того дня росія також випустила ракети по Вінниці, місту на південний захід від Києва, далеко від лінії фронту, посилаючи повідомлення, що ніде не безпечно. Зеленська була явно приголомшена. За допомогою телефону помічника вона показала мені зображення загиблої дитини. Усе це було так важко витримати".

Нагадаємо, 20 липня дружина Президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська виступила перед Конгресом США у межах своєї поїздки до США. Це вперше в історії США у Конгресі виступала Перша леді іншої країни. 

"У своєму виступі перед Конгресом Зеленська порівняла стратегію росії в Україні з "Голодними іграми". Ця промова продемонструвала стиль Зеленської: жорстке повідомлення з м’яким поглядом", — зазначив автор матеріалу у Vogue.

Новини по темі