Цукерки та чипси з кабачків: у “Сніданок. Вихідний” показали як заготовити кабачки на зиму

Як заготовити кабачки на зиму: 4 способи
freepik.com

Найкращі способи та рецепти для заготовки кабачків на зиму.

Поділитися:

Сезон консервацій у розпалі, і поки всі традиційно закручують огірки та помідори, є ще один піддатливий для заготовлення на зиму овоч — кабачок. Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич у “Сніданок. Вихідний”, який транслюється у вихідні  о 7:00 на телеканалі "1+1 Україна", поділилася чотирма способами ззаготовки кабачків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані помідори: покроковий рецепт приготування

Маринування, виготовлення ікри

Це найдовговічніший метод. Існують десятки рецептів консервації овоча, експертка пропонує спробувати варіацію популярного рецепта огірків з кетчупом на кабачках. Щоб запобігти зриванню кришки, потрібні правильні пропорції солі, цукру та оцту. Для класичної смачної кабачкової ікри вам знадобляться ще морква, цибуля, помідор.

Кабачкові чипси

Такий перекус є специфічним, але вартує того, щоб спробувати. Краще брати невеликі кабачки, бо вони сухіші, їх тоненько нарізаєте кружальцями. Кладете у миску, додаєте  трохи олії, солі, спеції. Обережно перемішуєте, щоб не пошкодити шматочки. Сушите у сушарці 10-12 годин при температурі 55-60 градусів. Зберігати можна до 1 місяця.

Заморожування

Просто морозити кабачки експертка не рекомендує, адже вони дуже водянисті, і смак псується. Пропонуємо зробити овочеву суміш: відварені броколі та морква змішуємо із кубиками цукіні. Обов’язково почистьте ваші кабачки від кісточок та шкірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМалосольні огірки швидкого приготування: 3 смачних рецепти

Кандирування 

Незвичний спосіб, назва якого походить від англійського “candy” — цукерка. Фактично, це виготовлення цукатів. Кісточки потрібно вийняти, а от шкірку залишити — вона допоможе цукатам тримати форму. У суміші 500 г води та 200 г цукру проварюєте немалі шматочки кабачків. Важливо щоб кожен шматочок був зі шкіркою. Потім відправляєте в сушарку. Для того, щоб збалансувати дуже солодкий смак можна додати цитрусові соки. Залишки сиропу чудово підійдуть для компоту.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:

Instagram

Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.