Де нагодують туриста: 5 найцікавіших ресторанів Одеси

5 закладів громадського харчування Одеси, які ми радимо відвідати
@bratiagrill

Добірка закладів зі смачною їжею та неповторною атмосферою.

Поділитися:

Із 13 до 21 липня пройде IX Одеський міжнародний кінофестиваль — і це чудовий привід відвідати південну Пальміру та насолодитися там не лише хорошими фільмами, а й смачними стравами. І ось де ми радимо добре поїсти.

Рюмошна «Тюлька» вул. Коблевська, 46


Зрозуміле меню та скромні ціни. Один із закладів, які щиро люблять і самі одесити. Замовляйте бутерброди з тюлечкою на житньому хлібі, форшмак, шубу, пельмені, і не зважайте на нарочито хамовитий стиль спілкування офіціанток – ТАК ТРЕБА.

Бар Мідій «Kotelok», вул. Садова, 17


За мідіями приходьте сюди. Подача – бельгійська, тобто, мідії подають в мушлях, у величезних казанках і в рідкому соусі. До них подають картоплю фрі та  підсмажений хрусткий багет. Порції великі, тому, якщо вирішили посмакувати мідіями – знайте, вам їх вистачить. Але, якщо мідії – не ваше, замовляйте сендвічі (зі скумбрією з гриля, наприклад) і салати. Та насолоджуйтесь інтер’єром: на стелі художниця Маша Рева зобразила життя мідій – від моря до продавців Привозу та вашої тарілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологи попереджають: Продукти, від яких варто відмовитися після 35

Ресторан «Брати Гриль», вул. Дерибасівська, 17

Просто відмінне м’ясо. Тут варто замовити стейки, м’ясо з гриля, і, обов’язково, прислухатися до рекомендацій сомельє щодо вибору вина до кожної страви.

Кафе-бар «Молодість», вул. Грецька, 19

Акцент закладу – на ностальгії за дитинством та юністю в Радянському союзі. Борщ і окрошка, салат з овочами та плавленим сирком, сковорідка картоплі з часником «як у общазі», вафельний торт зі згущеним молоком – ну, ви розумієте. Доступні ціни та абсолютно неймовірний плейлист. 

Ресторан «Бенедикт», вул. Садова, 19

Репліка, так би мовити, відомої ізраїльської мережі – в меню представлені яєчні страви з різних країн світу. Ізраїльська шакшука, американський скрембл, французький «Бенедикт» тощо. І, хоча сервіс іноді викликає справедливі нарікання, факт залишається фактом – це одне з кращих місць для сніданку в Одесі. Значною мірою й тому, що заклад працює цілодобово.