День святої Катерини 2021: Привітання з Днем Ангела у віршах та прозі

День Катерини: привітання з Днем ангела у віршах та прозі
Pexels/mariaorlova

Привітання з Днем Ангела Катеринам у віршах та прозі.

Поділитися:

День пам'яті великомучениці Катерини в Україні вшановують 7 грудня. Катерину вважають берегинею жіночої долі. На День Катерини припадає Різдвяний піст, тож на стіл подавалися лише пісні страви. 

Народилася Катерина у 287 році в Олександрії. У світі носила ім’я Доротея. Дівчина була освіченою, вивчала рукописи язичницьких письменників, древніх мудреців, філософів і поетів. Сирійський монах звернув її в християнство і охрестив під ім’ям Катерина. Згідно з переказами, після обряду хрещення уві сні до дівчини з'явилась Богоматір з Немовлям, яке благісно поглянуло на Катерину і простягнуло їй перстень в ознаменування духовних заручин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на грудень 2021: найважливіші свята та дати

На початку IV століття Катерина прийняла мученицьку смерть. В Александрії відбувалися жертвоприношення язичницьким богам, на які прибув сам імператор Максиміан. У жертву приносили не тільки тварин, але й сповідників християнства. Свята Катерина заступилася за них, а  імператор наказав скликати п'ятдесят найдосвідченіших мужів імперії, щоб переконати Катерину зректися віри. Однак, Катерин змогла навернути їх у християнство. Вчені, за наказом імператора, були вкинуті у вогнище а сама ж свята мала бути піддана страшним мукам — колесування. Коли ж Катерина підійшла до цього знаряддя, ангел розбив його на друзки. Тоді Катерина, підійшовши до місця страти, сама поклала голову під меч ката, молячись за всіх людей. За переказами, з її рани замість крові витекло молоко.

Місце страти Великомучениці Катерини і сьогодні показують в Александрії туристам. Жителі Александрії, які вірили в розп'ятого Господа, встановили мармурову колону, на якій висікли голову святої Великомучениці. Ця колона й зараз стоїть у храмі святого Сави. Мощі святої Катерини спочивають в монастирі її імені на горі Синай в Єгипті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у грудні 2021 Україна: святкові, неробочі та скорочені дні

Вважається, що Свята Катерина є покровителькою вчителів, освічених людей та науковців, а також жінок.

День Святої Катерини: привітання у віршах

1. Гарної такої днини,
Іменини в Катерини.
Прийми ти від мене вітання,
Хай збудуться твої бажання.
В житті бажаю радіти,
Й ніколи тобі не хворіти.
Хай доля привітно дивує,
Любов і щастя дарує.
Бажаю друзів вірних тобі,
Щоб допомогли у біді.
Хай твій ангел тебе оберігає,
Всяке лихо що йде відганяє.

2. Сьоме грудня – Катерини
у Катрусі іменини,
Тож вітаю я свою,
Саму кращу й дорогу!
З Тобою поруч дуже легко,
душі моєї Ти люстерко,
Ти наче сонечко для мене,
Що зігріває землю з неба!

3. З днем ангела, Катрусю, вітаю,
Здорoв'я міцнoго бажаю,
Хай здійсняться мрії,
Усі спoдівання і надії.
Місяць і зірoньки ясні,
Хай світять тoбі у нoчі.
А в день хай сoнечкo сяє,
І свoїм теплoм зігріває.
Хай ангел тебе oберігає,
І завжди на допoмогу пoспішає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнітні бурі на грудень 2021: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

День Святої Катерини: привітання у прозі

1. Катерино! Вітаю з Днем ангела! Будь завжди життєрадісною і чарівною. Бажаю тобі великого успіху в житті, світлого шляху і хороших друзів! Нехай у тебе завжди буде веселий блиск в очах і багато планів на майбутнє.

2. Вітаємо тебе з Днем Ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч і у хвилини радості й у хвилини смутку, любові щохвилини, щосекунди. Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – втішить, коли ти будеш радіти, він теж разом з тобою буде радіти.

3. Вітаю зі святом, Катерино! У цей чудовий день, хочу побажати тобі залишатися такою ж красивою, щасливою, з прекрасним настроєм і блискучою посмішкою. Будь щаслива, і нехай усі мрії твої здійснюватися.

Як приготувати хумус з буряком, дивіться відеорецепт:

Новини по темі