Діти ночі. Андрогін. У Києві відбулась прем'єра балету за участю Катерини Кухар і Олександра Стоянова

У Києві відбулась прем’єра балету Катерини Кухар та Олександра Стоянова

Зірковий дует виконав прем'єру другого акту балету.

Поділитися:

У Національній опері України цими вихідними відбулася прем'єра другого акту балету «Діти ночі. Андрогін» у виконанні зіркового дуету Олександра Стоянова та Катерини Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар зізналася, чому не носить сережки (цікава причина)

Поставновку створено хореографом і артистом Staatsbalett Berlin Олександром Абдукарімова, який у другий прем'єрний день танцював одну з головних партій - провидця.

Балет одночасно сучасний і класичний, без підробок під Петіпа або Ноймайера, а зі своїм особливим почерком і з глибоким змістом. Вистава створена за мотивами грецької легенди про Андрогіни, доля міфічних істот розкрита за допомогою пластики вперше, раніше цієї теми в балеті ніхто не піднімав.

Постановка «Діти ночі» - нове дихання в сучасній українській хореографії. Артисти зважилися на експеримент, і їм вдалось розповісти красиву легенду. Глядачі два дні аплодували стоячи, кричали «браво». Серед публічних персон можна було зустріти і селебріті, і бізнесменів, і міністрів: Ахтема Сейтаблаєва, Катерину Сильченко, Ольгу Фреймут, Ігоря Ласточкіна, Іллона Гвоздьову, Монро, Анастасію Даугуле, Вікторію Смеюха, Нелю Шовкопляс, Євгена Нищука, Геннадія Зубка та багатьох інших.

 

У вечір прем'єр глядачів перед першим актом чекав подарунок від віртуоз-оркестру KIEV TANGO PROJECT, з пронизливою композицією Астро П'яццолли «Celos». У другий день прем'єри під їхній живий виступ імпровізував сам хореограф і артист Staatsbalett Berlin Олександр Абдукаримов.

Після Києва постановку побачать і інші українські міста: Одеса, Полтава, Суми, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Житомир.

Новини по темі