Дизайнер Андре Тан розповів, як коронавірус вплинув на моду та що стало трендом завдяки онлайн-роботі

Андре Тан пояснив, як змінилася мода за період пандемії.

Поділитися:

У студії "Сніданку. Вихідного" український дизайнер та стиліст Андре Тан розповів, як карантин та COVID-19 обмеження вплинули на нашу моду, а також презентував свою колекцію розслаблених, легких офісних костюмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендові светри зими 2021-2022 (поради дизайнера Андре Тана)

Отже, яка тенденція простежується в 21 столітті: що в моді, а що відійшло на другий план завдяки коронавірусу? Андре розповів:

Мені здається, що зараз найголовніший тренд – розслабленість. Раніше було модно, коли є активне плече, а зараз перемішали безпосередньо піжаму разом із костюмом і вийшов новий адаптаційний варіант, бо зараз усі працюють вдома і вже можна так піти вдома попрацювати, а потім коли послаблять карантин, то в тому ж можна й в офіс.

Також дизайнер прокоментував, що в моді зараз також оверсайз силуети. Хіт сезону: замість піджака носять сорочки.

Взагалі мені подобається, коли сорочки поєднують з стрейчевими толстовками і брюками, це так стильно і так модно. Плюс зараз уже немає якогось суворого ділового дрес-коду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андре Тан розповів про свій сімейний статус та чому обрав для доньки французьку школу

Які матеріали зараз використовують дизайнери для пошиття одягу? Тан пояснив:

Зараз використовуються виключно стрейчові тканини: теплий джерсі, тонкий джерсі. Тобто тканина, в якій обов'язково є 5-7% еластану.

Цікавий факт від дизайнера Андре Тана: після карантину верх продається втричі швидше ніж низ.

Тому що тебе все одно практично не видно, поки ви спілкуєтесь онлайн. Світшоти, худі та сорочки піднялися у продажах на 300%, це міжнародна статистика. Я впевнений, що зараз з'являться якісь бізнес-ідеї, коли ти в сорочці та сімейних трусах. Це щось новеньке!

Міні-показ колекції дизайнера дивіться у сюжеті. Також можете переглянути відео, де Андре Тан розповів, які ексклюзивні речі є у нього в квартирі: