«Друзям» 25 років: Людмила Барбір і Руслан Сенічкін розповіли, за що полюбили культовий серіал

«Друзям» 25 років: Людмила Барбір і Руслан Сенічкін розповіли, за що полюбили культовий серіал | 1+1

Ведучі розповіли про улюблених героїв та перше враження від стрічки.

Поділитися:

Цієї неділі, 22 вересня, культовий серіал «Друзі» святкуватиме день народження: рівно 25 років тому на екранах з’явився перший епізод. З моменту виходу комедійний ситком здобув не лише прихильність мільйонів глядачів у всьому світі, а й велику кількість нагород, зокрема престижні «Eммі» та «Золотий глобус».

Протягом десяти сезонів серіал розповідав про життєві пригоди шістьох друзів із Нью-Йорка. У центрі сюжету − смішна й товариська компанія: трохи розбещена «татусева донька» Рейчел Грін, колишня товстунка й педантична куховарка Моніка Геллер, дотепний бухгалтер Чендлер Бінг, його найкращий друг і нетямущий актор Джої Тріббіані, тричі розлучений палеонтолог Рос Геллер та дивакувата масажистка-хіпі Фібі Буффе.

З нагоди дня народження серіалу телеканал Paramount Comedy проведе телевізійний марафон: з 6:00 до 18:30 цієї неділі показуватимуть всі епізоди улюбленого серіалу українською мовою.

Ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір і Руслан Сенічкін – палкі прихильники «Друзів». З цієї особливої нагоди вони розповіли телеканалу Paramount Comedy, як познайомились із серіалом і за що його полюбили.

Яким було враження, коли ви вперше побачили телесеріал «Друзі»?

Л. Б.: Уперше я подивилась серіал ще у школі – іноді я натрапляла на випадкові епізоди по телевізору. Вони були вирваними з контексту, тому я зовсім не розуміла що до чого. Мене серіал відверто дратував: жарти здавалися примітивними, а сюжет – незрозумілим.

Уже після інституту я почала дивитись його з першого епізоду – і моєму захвату не було меж! Я переглянула всі сезони «Друзів», напевно, разів із десять. Заслугу акторів у популярності серіалу неможливо применшити – вони прекрасно впорались із завданням, всі характери класно прописані.

Для мене «Друзі» – це класика комедійного жанру і своєрідний антидепресант.

Коли хочеться відволіктись, покращити собі настрій і ні про що не думати, я вмикаю серіал і сміюсь від душі.

Р. С.: Я вперше побачив «Друзів» у 2002-му. Тоді, у 21 рік, герої були моїми однолітками і мали такі ж пригоди і проблеми. Серіал одразу мені сподобався. Кожен із персонажів нагадував мені когось із мого оточення. Хоча «Беверлі-Гіллз» та «Елен і друзі», наприклад, були мені не до душі.

Крім прекрасної гри акторів і роботи сценаристів, у «Друзях» спрацювала ще й фішка із запрошенням суперпопулярних акторів: у деяких епізодах з’являлись Брюс Вілліс, Бред Пітт, Різ Візерспун, Жан-Клод Ван Дамм та багато інших зірок.

Хто з героїв вам імпонував найбільше? Асоціювали себе з кимось із них?

Л. Б.: Я щиро полюбила всіх персонажів, проте ні з ким себе не асоціювала. З кожним я знаходила щось спільне. Наприклад, у мене, як і у Моніки, все має бути чітко і правильно. Щодо Рейчел – мені завжди імпонувала її легковажність. А Фібі – моя велика любов. Вона – це фантастичне поєднання мудрості, проникливості, дитячої безпосередності та свободи від стереотипів. Фібі справжня, чесна, і це підкупає.

А хлопці! Як можна не обожнювати Джої, який «ніколи не ділиться їжею», чи Чендлера із його неповторним почуттям гумору, чи бідолагу Роса – вкрай розумного, але такого нещасливого в особистому житті палеонтолога?

Р. С.: Рос був мені найбільш близьким за характером, я розділяв його своєрідне ставлення до життя і до людей. Чендлер – це взагалі не я, ніколи не бачив схожості з ним. А Джої – унікальний персонаж, який жив на своїй планеті, і, як на мене, був лише дотичним до життя решти друзів.

Щодо дівчат, моя фаворитка − Фібі.

Якби я був Росом, то запропонував би Фібі вийти за мене заміж.

Я був дуже здивований, коли продюсери серіалу створили пару із Рейчел та Роса і навіть «зробили» їм спільну дитину – це була для мене катастрофа! Вони ж абсолютні антиподи одне одному!

Герої серіалу мимоволі стали для глядачів модними іконами – часто прихильники наслідували їхній стиль в одязі та зачісках. А ви брали у чомусь приклад із персонажів?

Л. Б.: Я ніколи не дивилася «Друзів» через фешн-призму. Звісно, я звертала увагу на те, як вони одягнені. Найбільше мені подобався стиль Рейчел, проте я його не наслідувала. А от мої подруги часто копіювали образи дівчат-героїнь. Особливим попитом у них користувалася стижка, як у Моніки, – складна, каскадна, страшенно популярна колись.

Р. С.: Стиль не наслідував, але мені дуже подобались брюки-банани, які іноді вдягали герої. Якби на початку 2000-х вони не вважалися старомодними, я б точно поповнив ними свій гардероб.

І питання-бонус для справжнього фаната: повне ім’я Чендлера – Чендлер М. Бінг. Як розшифровується середня буква «М.»?

Р. С.: Ох, із Чендлером все складно… За сюжетом, його повного імені не знали навіть друзі. Як і його посаду на роботі, до речі. Дайте подумати…. Мюррей? Чи, може, Мюріел? Точно, Чендлер Мюріел Бінг!

Л. Б.: Ось це я знаю напевно! Його повне ім'я – Чендлер Мюріел Бінг.

Попри солідний вік, серіал «Друзі» залишається одним із найпопулярніших у світі. Цікаво, що серед його фанатів не лише молодь 90-х і 2000-х, а й сучасні школярі. Подробиці дізнайся з відео:

На нашому сайті ти знайдеш цікаві кінодобірки:

1. 5 фільмів із Джулією Робертс, які має подивитися кожен

2. 5 фільмів твого дитинства, що повернуть віру в дива

3. 5 найкращих фільмів Гая Річі, які варто переглянути

4. 5 найкращих українських фільмів, які варто переглянути

5. 5 фільмів, після перегляду яких ти точно вирушиш у подорож

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі