5 найкращих фільмів Гая Річі, які варто переглянути

5 найкращих фільмів Гая Річі, які варто переглянути | Фільми | 1+1
Фото: Кадр з фільму «Агенти U.N.C.L.E.»

У день народження режисера пригадуємо його легендарні роботи.

Поділитися:

Сьогодні, 10 вересня, свій 51-й день народження святкує відомий британський режисер, сценарист та продюсер Гай Річі. У 1998 році, коли на світ з’явилася його дебютна робота «Карти, гроші, два стволи», про Річі вмить почала говорити вся Велика Британія. Відтоді кожен новий фільм Гая завойовує прихильність мільйонів. Кінострічки із задоволенням переглядають знову й знову. 

Тож із нагоди появи на світ талановитого режисера пропонуємо ще раз насолодитися його п’ятьма найкращими роботами. Дивимось!

«Аладдін», 2019

Це легендарна історія від Disney про юного бідняка-крадія Аладдіна. Він знайомиться з дівчиною і навіть не підозрює, що вона принцеса Аграби Жасмін. Тим часом, головний візир країни Джафар хоче відібрати у султана владу. Для цього цьому потрібна чарівна лампа, яка знаходиться у печері див. Туди може увійти тільки особлива людина — «необроблений алмаз». І це ніхто інший, як Алладін. 

«Агенти U.N.C.L.E.», 2015

Головні герої стрічки — працівники міжнародної мережі «U.N.C.L.E.» — Наполеон Соло та Ілля Курякін. Вони конфліктують з іншою організацією кримінального характеру — «T.H.R.U.S.H.». Вона намагається зруйнувати світовий спокій шляхом поширення ядерної зброї й технологій. В агентів «U.N.C.L.E» є лише одна зачіпка, яка допоможе вирішити ситуацію, — донька німецького науковця є ключем до проникнення у злочинну організацію. Їм необхідно її розшукати. 

«Шерлок Холмс», 2009

Події фільму розгортаються у Лондоні, у 1891 році. Відомий детектив Шерлок Холмс та його друг доктор Ватсон вступають у поєдинок з одним із найжорстокіших та найхитріших злочинців міста — лордом Блеквудом. Він намагається знищити парламент і захопити владу в країні. 

«Рок-н-рольник», 2008

Певно, ще нікому не вдавалося бути зіркою рок-н-ролу і не бути пов’язаним з мафією або наркотиками. Таким є й Джонні Фунт. І, здається, це доля, адже його тато — Ленні Коул — відомий кримінальний авторитет. Одного дня вони посварилися. Це було настільки серйозно, що батько намагався застрелити власного сина. Однак Джонні не так легко вбити...

«Карти, гроші, два стволи», 1998

Кожен із цих чотирьох молодих хлопців заощадив по 25 тисяч фунтів. Тепер один з них повинен зіграти з досвідченим шулером і бандитом у карти. Урешті-решт хлопець програв 500 тисяч, і тепер йому потрібно повернути борг протягом тижня. 

Більше цікавих кінодобірок читай на нашому сайті: 

1. 5 розпусних фільмів із гарячими сценами

2. 5 найкращих українських фільмів, які варто переглянути

3. 5 фільмів, після перегляду яких ти точно вирушиш у подорож

 

Новини по темі