Євробачення 2022: Kalush Orchestra на церемонії відкриття вийшли під вигуки "Слава Україні"

Євробачення 2022: Kalush Orchestra на церемонії відкриття вийшли під вигуки "Слава Україні"
gettyimages.com

Сьогодні у італійському Турині урочисто відкрили головний пісенний конкурс року - Євробачення 2022.

Поділитися:

Сьогодні, 8 травня, відбулася урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2022". Учасники 40 країн пройшлися блакитним хідником від вітання фанів та преси. Шостими вийшли учасники від України — гурт Kalush Orchestra.

Хлопці з'явилися у чорному вбранні з прапорами України. Олег Псюк, фронтмен гурту, звісно, не без вже культової панами рожевого кольору. Вихід українців супроводжувався бурхливими оплесками та вигуками "Слава Україні".

Kalush OrchestraФОТО: www.gettyimages.com

Цікаво, що ведучі церемонії вітали гурт українською: "Ласкаво просимо на пісенний конкурс "Євробачення". І відзначили, що символічним є збіг: церемонія відбувається в День матері і саме про маму конкурсна пісня гурту. На що Олег Псюк порадив всім увімкнути сьогодні цю пісню для своїх матерів і зазначив, що "ця пісня присвячувалася моїй мамі ще дуже давно". 

Сьогодні, в День матері, Олег опублікував світлину з мамою, обличчя якої вже знають багато українців після мільйонних переглядів відеовиступу Kalush Orchestra на Нацвідборі конкурсу. 

Kalush Orchestra

На прес-конференці в Турині Олег зазначив, що з початком війни пісня Stefania набула нових значень — тепер текст пісні не тільки про маму як неньку, а й про неньку-Україну. 

Нагадаємо, що букмекери пророкують гурту перемогу з відривом у понад 40%. Українці виступатимуть у першому півфіналі 10 травня під шостим номером. Дивіться, як триває підготовка до Євробачення 2022:

Новини по темі