Герої фільму Чорний ворон з’явились на обкладинці роману-бестселера

Роман-бестселер Чорний ворон отримав нову обкладинку

Книгу перевидали до дня кінопрем'єри.

Поділитися:

Напередодні кінопрем’єри повнометражного фільму Чорний ворон, знятого за мотивами однойменного роману-бестселера Василя Шкляра, книгу перевидали із новою обкладинкою. Новини про знімання фільму сколихнули суспільний інтерес та підвищили увагу до роману й подій Холодного Яру, однієї з найдраматичніших сторінок в історії країни. Видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» випустило оновлений наклад бестселера Залишенець. Чорний ворон із кадром зі стрічки на обкладинці. Під час презентації на Книжковому Арсеналі у Києві автор роману та команда фільму поділилися очікуваннями від прем’єри, відмінностями книги від фільму та цікавими моментами зі знімального майданчика.

Так, письменник Василь Шкляр помітив символізм під час співпраці над проектом.

«Для мене ім’я Тарас у цьому фільмі стало сакральним. Адже люди з цим іменем відіграли важливі ролі у його створенні. Серед них, зокрема, талановитий режисер Тарас Ткаченко, який взявся знімати проект, сценарист Тарас Антипович, другий режисер Тарас Рибальченко, а головну роль виконує Тарас Цимбалюк. Як ви розумієте, чоловікам з іншими іменами у цей проект було важко потрапити. Хоча для Павла Москаля, що зіграв Вовкулаку, напевно, зробили виняток», ― пожартував письменник перед прихильниками.

Режисер фільму Тарас Ткаченко поділився хвилюваннями та відчуттям грандіозної відповідальності під час роботи над проектом. Незважаючи на те, що зйомки завершилися, він говорить, що головний іспит для нього та його команди ще попереду ― це прем’єрний кінопоказ стрічки та реакція українців.

«Знімальні дні настільки насичені були, що ми з командою не помічали нічого поза майданчиком. Та одного дня, під час зйомок на залізничній станції Поташ, я звів догори очі і побачив цілий «стадіон» глядачів за схилом. Подивитись на роботу над фільмом з’їхались люди з містечок і сіл неподалік. Серед них були й учні тата нашого головного актора Тараса Цимбалюка. Він вчить їх зі шкільних літ знати, любити й поважати історію рідної країни. А дізнавшись про наші знімання в Поташі, зробив школярам несподіваний для них подарунок ― діти стали свідками створення фільму, заснованого на реальних подіях».

Тарас Цимбалюк висловив сподівання на те, що екранізація роману вплине на свідомість українців, посилить інтерес і розуміння драматичних та значущих подій в історії України. «Пам’ятаю, колись малим запитав у тата, чому Холодний Яр має саме таку назву. Тато якось по-особливому подивився на мене й відповів, що там є місця, в які ніколи не потрапляє сонце. Тоді я навіть збагнути не міг, на яку серйозну тему ми говорили»,поділився спогадами актор.

Нагадаємо, події у стрічці розповідають історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються у його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм і сімейним затишком та починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців та власної родини.

Фільм створено каналом 1+1 за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Сумська зіграє ворожку в історичній драмі Чорний Ворон

Новини по темі