Хочеш худнути швидше? Спробуй інтервальні тренування

Інтервальні тренування: як швидко схуднути | 1+1
Фото: GettyImages

Тобі точно сподобається результат.

Поділитися:

Інтервальні тренування – не новий тренд у спорті. Проте саме зараз він як ніколи популярний. У сучасному ритмі не завжди вдається виділити годину, а то й декілька, аби присвятити їх спортзалу. А з офісним життям і без фізичних навантажень про досконале тіло годі й мріяти.

То що це за чудодійне тренування? Читай далі, як воно працює і чи всім підходить.

Інтервальне тренування – що це?

Воно полягає у чергуванні навантажень різної інтенсивності (високої й помірної), або ж навантажень і відпочинку. Наприклад, 30 секунд інтенсивно присідаєш – 30 відпочиваєш чи виконуєш дихальну гімнастику. Не так важливо, які саме вправи ти виконуватимеш. Головне – викладатися на всі сто і не відпочивати занадто довго. Тривалість інтервалів також досить умовна: варто прислухатися до організму й розуміти, наскільки складні для тебе ті чи інші вправи.

Зазвичай інтервальне тренування триває півгодини, проте з меншим навантаженням може тривати годину й довше.

Фото: GettyImages

Чому інтервальне тренування допомагає худнути швидше?

Коли ти інтенсивно виконуєш вправи, то спалюєш надзвичайно багато енергії. За короткий перепочинок організм не встигає її відновити, тож по інерції ти продовжуєш «худнути» під час перерв. Ба більше, навіть після завершення тренування! Після такого навантаження тіло відновлюється довше, ніж після звичайних відвідин спортзалу, – і навіть у стані спокою продовжує спалювати калорії.

Фото: GettyImages

Чи є недоліки та застереження?

Для організму таке тренування – неабиякий стрес, тож важливо знати міру. В ідеалі – порадитися з лікарем, аби визначити допустиме навантаження. Ще варіант – тренуватися з фітнес-інструктором або ж самостійно (але добросовісно!) стежити за своїми показниками.

Якщо ти новачок, почни з менш виснажливих тренувань і з кожним заняттям підвищуй навантаження. А також стеж за пульсом. Максимально допустимий пульс під час тренувань можна визначити за формулою Карвонена:

Для жінок: 220 - вік (років) + 6

Для чоловіків: 220 - вік (років)

Класна ідея – записатися на групові заняття. Тоді ти тренуватимешся під наглядом фахівця і при цьому не даси собі лінуватися.

Фото: GettyImages

Як займатися спортом правильно й ефективно – читай на нашому сайті:

1. Як досягти розкішного тіла лише з одним тренажером – показала Оля Полякова

2. Це тренування з резинками від Аніти Луценко замінить похід до спортзалу

3. Давай танцюй! Вчимо запальні рухи з Ілоною Гвоздьовою (відео)

Новини по темі