Історія свята зачаття святою Анною Богородиці: молитва до святої Анни про вагітність

Молитва до святої Анни про вагітність у день зачаття Богородиці святою Анною
Pixabay

9 грудня — день зачаття пресвятої Діви Марії святою Анною

Поділитися:

Непорочне зачаття Діви Марії — у християнстві — віра в те, що Діва Марія була непорочно зачата. У народі цей день називають "Анна Зимова" або "Анна Холодна".

Коли День зачаття Богородиці святою Анною: історія свята

День зачаття пресвятої Діви Марії святою Анною православна церква відзначає 9 грудня.  Анна та її чоловік Йоаким не могли зачати дитину та молили Бога про допомогу. Одного разу до них з’явився ангел Гавриїл і повідомив, що скоро у них з’явиться малюк. Через 9 місяців Анна народила дочку, яку назвали Марією. Анна зачала Богородицю у Єрусалимі. На більшості ікон, що зображають Зачаття святої Анни, є лик Пресвятої Богородиці, що топче ногами змія.

Молитва до святої Анни про вагітність

Праведній Анні молилися при безплідді. До ікони Богоматір «Несподівана радість» зверталися з проханням позбавити від душевних недуг, про спокуту гріхів, при глухоті. Вагітним жінкам в цей день було заведено тримати піст. Не можна було виконувати якусь роботу, розпалювати вогонь, виходити з дому.

Почуй нас, Божих рабів Твоїх (імена подружжя), Всемогутній і Милосердний Всевишній, хай нашими молитвами буде послана допомога Твоя. Молимо, будь поблажливий, Боже, до молитовних слів наших, згадай Свій закон про збільшення людського роду і будь Покровителем нашим, та з Твоєю допомогою збережеться встановлене Тобою ж. Господи, Ти зміг створити своєю силою могутньою з нічого – все, і започаткував початок у безмежному світі існуючого: створив людину за образом своїм, і найвищою таємницею освятив подружжя союз з церквою. Зглянься, Всевишній Боже, на рабів своїх (імена подружжя), з'єднаних подружнім союзом, які молять про допомогу Твою, нехай прийде на нас милість Твоя божественна, нехай станемо плідними і зможемо ми побачити синів і дочок своїх, до 3-го і 4-го роду, і до глибокої старості доживемо і прийдемо в Небесне Царство через Господа Бога Ісуса нашого Христа. Амінь.

Молитва до святої Анни про легкі пологи

Вагітні просили у Всевишнього дарувати їм легкі пологи. 

Преславна мати Анно, Всевишній Господь зробив тебе захисницею і заступницею всіх вагітних. Ревно прошу тебе, поблагослови мене і дитя моє, яке я ношу під серцем, і нехай обдарує його Господь благими задатками. Усвідомлюючи, що вже тепер, перед пологами, я відповідаю за моє дитя, благаю Тебе про допомогу. Випроси для мене побожне життя, святу молитву і благочестиві думки. Свята мати Анно, допоможи мені у важкий час моїх пологів. Дай мені тоді міцне терпіння і жертовну любов до Бога. І нехай незабаром стане дитя моє дитям Божим через святе Хрещення, а через добре виховання – вірним дитям Святої Церкви Господа. Свята мати Анно, на тебе покладаюся. Амінь.

День святої Анни: народні прикмети та приказки

►Якщо сніг випав впритул до огорожі, то літо неврожайним буде. А ось якщо є проміжок, то очікується хороший урожай.
►Багато інею на деревах або снігові замети утворилися – буде рік врожайним.
►Якщо день світлий, то 31 грудня буде морозним і сонячним; якщо похмуро і іній на деревах з’явився, то останній день року буде похмурим і теплим.
►На Анну темну осінь закінчується, а зима починається.
►На Анну Зимову вагітним піст.
►Після Анни день помітно додасться.
►На Анну санки бери, та до улюбленої їдь.

Ознаки стиглих мандаринів: як не помилитись у виборі новорічного фрукта. Дивіться у "Сніданку з 1+1",  який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новини по темі