Коли день ветеринара в Україні: точна дата та історія свята

День ветеринара 2022: коли відзначають в Україні
freepik.com

Коли відзначають день працівників ветеринарної медицини в Україні у 2022 році?

Поділитися:

День ветеринара, або День працівників ветеринарної медицини — професійне свято України. Термін «ветеринар» походить від латиноамериканського слова і означає людину, яка робить тварину знову «працюючою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні в серпні 2022 в Україні: неробочі та скорочені дні під час воєнного стану, церковні свята

Коли день ветеринара в Україні 2022

День працівників ветеринарної медицини відзначається щорічно в другу неділю серпня. У 2022 році свято випадає на неділю, 14 серпня. Також існує Всесвітній день ветеринара, його відзначають в останню суботу квітня і воно теж має традиційний щорічний характер. 

14 серпня 2022 року відзначаємо також День будівельника в Україні. У цей самий день в Україні святкують Медовий Спас (свято Маковія), який дає початок Успенському посту.

День ветеринара в Україні: історія свята

Дата святкування Дня працівників ветеринарної медицини в Україні встановлена згідно з Указом Президента України «Про День працівників ветеринарної медицини» від 1 листопада 2001 року № 1035/2001:

 «…відзначаючи вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля та підтримуючи ініціативу Міністерства аграрної політики України…»

Як допомогти домашнім улюбленцям пережити шалену спеку, дивіться поради ветеринара:

Новини по темі