Король десертів – найспокусливіше шоу нового сезону!

До нового сезону канал 1+1 підготував сюрприз – нове шоу Король десертів, у якому найкращі кондитери України вражатимуть глядачів магією створення солодких шедеврів.

Поділитися:

Продюсер проекту Олеся Ногіна відкрила завісу таємниці та розповіла про солодкі мрії учасників шоу, натхнення, яке приходить під час декрету та про те, що спільного має кондитерська справа з математикою.

Король десертів – це абсолютно новий вид телевізійного шоу. Він знімає вершки з кулінарних форматів. Приготуйтеся побачити усе найвидовищніше, що є на кухні і на телебаченні.

Наш проект – про солодке, про кондитерські шедеври, непересічні торти й тістечка, які вражають формою та смаком. Сподіваюся, нам вдасться приголомшити глядачів тим, який фантастичний вигляд можуть мати десерти.

Окрім неймовірної краси десертів, ми будемо тримати увагу глядачів динамічними конкурсами та запеклою боротьбою учасників. Приготуйтеся до несподіванок – у кожній серії реаліті вируватимуть справжні, непідробні пристрасті. Адже у фіналі має залишитися лише один – справжній Король десертів.

Який приз отримає переможець?

Змагання точиться за звання найкращого кондитера країни. Учасники шоу мають подолати конкурентів, але в першу чергу – перемогти самих себе. У багатьох конкурсах їм доведеться щось робити вперше в житті, працювати під тиском обмеженого часу, в умовах стресу та неймовірного напруження.

Ми підібрали такі випробування і конкурси, які змусять кожного учасника вийти з зони комфорту та зробити щось незвичне для себе. Тож претендентам на солодкий трон доведеться вийти за межі власних можливостей і стрибнути вище голови. На деяких конкурсах провалилися навіть професіонали з 20-річним досвідом. І це буде надзвичайно цікаво побачити глядачу. Можна сказати, що в шоу ми спробували урівняти можливості аматорів та професіоналів. Щоб отримати жаданий приз, нашим героям знадобиться не лише досвід, а й гнучкість, швидкість реакції та креатив.

Хто найкраще впорається з цими викликами, той стане переможцем і отримає грант на курс навчання в престижному кулінарному інституті високої кухні IFSE в Італії, а також кухонний технічний прилад останнього покоління Termomix, який є мрією кожного кондитера.

Як обирали ведучого та суддів проекту Король десертів?

Ми прагнули віднайти найкращих фахівців і проводили кастинги серед усіх найвідоміших кондитерів та шеф-кухарів України. Також ми шукали українців, які вже здобули кондитерські лаври за кордоном.

Першою ми запросили Тетяну Вербицьку – засновницю і викладачку Київської міжнародної кулінарної академії. Вона першою стала привозити в Україну найвідоміших в світі кондитерів і заснувала курси професійного навчання найвищого рівня.

Тетяна не тільки вимогливий професіонал, вона дуже гарна й ефектна жінка, справжня леді, до того ж, з відмінним почуттям гумору. Її іронічні порівняння тістечок та стосунків між чоловіком і жінкою, впевнена, всім сподобаються та стануть мемами.

Тетяна, економіст за фахом, захопилася кондитерським мистецтвом, коли нудьгувала у декреті. Вона почала вчитися, подорожуючи по світу, безкоштовно працювала на кухні у ресторанах визнаних майстрів, була для них асистентом та перекладачем – це дало їй можливість отримати унікальні знання. Тетяна познайомилася з авторитетами кондитерської справи і запросила їх викладати у свою школу, яку заснувала у Києві. На шоу Король десертів Тетяна стане прикладом для наших учасниць – як можна з нічого, з власного хобі, розпочати власну справу та досягти в ній справжнього успіху.

Наступний суддя – харизматичний бізнесмен Кирило Сміян – власник мережі іменних кондитерських та голова Асоціації кондитерів України. Він знає все про попит та тренди на ринку солодощів. Кирило все перекладає на дуже доступну мову. Він пройшов шлях від любителя смаколиків до власника бізнесу, добре готує, випікає смачні торти і знає всю кухню зсередини. «Це не торт – це горе», можна почути від Кирила. Або, навпаки, «За таке тістечко я б душу віддав».

Третій суддя – французький шеф-кухар мішленівських ресторанів та київського готелю Інтерконтиненталь – Стефан Вайттинадан. Він народився та виріс у Парижі, з дитинства знає справжній смак французьких профітролів, еклерів та тістечок шу.

Стефан вже 15 років працює в Україні, але багато подорожує і співпрацює з найкращими ресторанами світу. Як тільки ми побачили, як він спілкується, як оцінює торт – ми одразу зрозуміли, що Стефан стане чудовим суддею шоу Король десертів. Він дуже харизматичний і справді захоплений своєю справою майстер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі імена суддів проекту Король десертів

А ведучий і модератор Володимир Остапчук додав у проект дуже багато гумору. Він став захисником та найкращим другом учасників. Володимир їх підтримував, як тільки міг. Обіцяю, що ви відкриєте для себе «інспектора Остапчука» по-новому.

Як проходив кастинг учасників? Чи багато було охочих?

Кондитерська справа в Україні дуже активно розвивається. Ми отримали більше ніж 700 заявок від кондитерів, серед яких відібрали найцікавіших людей з найбільш оригінальними роботами. Нас вразило те, що з усіх куточків України, люди зовсім різного віку та професій, відправляли нам фото з такими роботами, які ще ніхто не бачив.

Вражає, що заявки надсилали люди, які за фахом взагалі не мають стосунку до кухні – менеджери, працівники фірм. Але кондитерська справа настільки їх захопила, що поступово все інше відійшло на другий план. Був у нас менеджер макаронної фабрики, був бізнесмен, який спочатку захоплювався приготуванням смаколиків для дружини. Але поступово це стало справою його життя. Тому що це справді дуже пристрасна тема, яка тебе зачаровує і вже не полишає. Навіть процес створення кондитерських виробів заворожує. Це настільки цікаво і вимагає високої точності. Як математика! Як каже Тетяна Вербицька: «Богиня кондитерської справи – акуратність та дисципліна».

Переважна більшість заявок на участь було від молодих мам. Вони, як і Тетяна Вербицька, захопилися кондитерським мистецтвом у декреті. Ці жінки просто вразили нас своїми тортами та тістечками. Всі вони починали з того, що робили солодощі для своєї родини, але потім навчилися, натренувалися і почали створювати справжні витвори мистецтва – не лише прекрасні зовні, але й дуже смачні.

Наші судді всі солодощі дегустували особисто і часто були вражені досконалістю форми та смаком кондитерських шедеврів.

Був на кастингу торт-будиночок, на даху якого зайці плавають в басейні. І це вразило абсолютно всіх суддів. Були торти за мотивами казки про Алісу в країні див – з кроликом, годинником, фламінго. Торт-восьминіг, який тримає перлину – у нього був вражаючий декор, зроблений в деталях.

Українські кондитери справді йдуть попереду всієї планети. Вони вже давно освоїли різні види мастики, чудово роблять трендові мусові торти, опанували складну дзеркальну глазур. І все це їм вдається на невеличких кухнях, які часто не обладнані належним чином. Це просто диво.

Близько сотні претендентів ми запросили на кастинг до Києва. Разом з експертами переглядали їхні торти, розпитували про досвід, дізнавалися їхні особисті історії. І вже з них судді обирали найсильніших.

Коли учасники дізнавалися, що не пройшли відбір – у них були різні емоції. Хтось дякував за досвід та обіцяв з новими силами спробувати себе у кастингу наступного року. Але були і такі, що дуже ображалися, навіть плакали, адже їм довелося везти свої торти здалеку, в складних умовах, у спеку. Кондитери хвилювалися, щоб торт не зіпсувався, дожив до дегустації. Вони були впевнені, що саме їх торт – найкращий. Тож з поразкою було важко змиритися.

В результаті серед учасників шоу опинилися і професійні шеф-кондитери з 20-річним досвідом, і просунуті аматори, для яких солодощі були лише пристрасним хобі. І в нашому змаганні далеко не завжди професійний досвід є вирішальним – часто любителі, або домашні кондитери набагато більш вигадливі та гнучкі щодо створення якихось нових для себе форм та смаків.

Чи можна сказати, що Король десертів надихне глядачів на створення власних кондитерських витворів?

Кожен глядач дізнається багато нового та цікавого про процес приготування солодощів. Адже ми покажемо найцікавіші сучасні та класичні рецепти, детально розберемо усі процеси приготування і тістечок, і грандіозних 5-ярусних тортів. Навіть глядачі, які раніше не цікавилися кондитерською справою, будуть заворожені тим, наскільки привабливо виглядає процес створення смачних шедеврів!

Кому сподобається шоу Король десертів?

Усім, хто любить солодке – їсти та готувати, а також тим, хто раніше був байдужим до кулінарії. Я переконана, що це шоу переверне нашу уяву про те, що можна витягти зі своєї духовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остапчук заінтригував фото зі зйомок найспокуслівішого реаліті 1+1