Лідія Таран розповіла про зустріч у Люксембурзі з Альоною Загребою: дівчиною, яка знімала відеощоденник блокадного Маріуполя

Лідія Таран у Люксембурзі відвідала Альону Загребу – 15-річну дівчину з Маріуполя, яка вела відеощоденник війни
Instagram/lidiyataran

Ведуча ТСН Лідія Таран, що наразі перебуває за кордоном, розповіла про свою діяльність та про зустріч з 15-річною Альоною Загребою з Маріуполя, яка фільмувала кадри блокадного міста.

Поділитися:

Ведуча 1+1 Лідія Таран наразі перебуває у Франції, де розповідає про війну в Україні у місцевих масмедіа і робить сюжети про українців, які змушені були тікати з рідних домівок. У своєму Instagram ведуча написала про зустріч з 15-річною Альоною Загребою, дівчинкою, яка вела відеощоденник з блокадного Маріуполя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія 15-річної дівчини, якій вдалось зберігати спокій у жахах блокадного Маріуполя та знімати відеощоденник

Своєю історіє Альона вже ділилася з глядачами у "Щоденниках війни". Лідія Таран же розповідає про неї, як про українську Анну Франк. Ось як ведуча розказує про зустріч з Альоною:

"Сьогодні ми знімали в Люксембурзі дівчинку Альону Загребу, ту саму, яку порівнюють з Анною Франк. Анна писала, а Альона знімала свій щоденник війни... Вони з мамою врятувались з Маріуполя після тижнів блокади. І знаєте, що вона сказала? Що найболючіше їм було дивитись на очі людей, які залишались у дворі біля вогнищ, коли вони виїжджали".

На щастя, зараз Альона з мамою у безпеці, в Люксембурзі.

Таран ЛідіяФОТО: Instagram/lidiyataran

Їхній тато поранений і знаходиться в Україні, а також збирає кошти, щоб допомагати іншим людям вибиратися з пекла блокадного Маріуполя. Лідія Таран пише:

"Не знаю, як це пояснити, але для мене тепер оці люди – справжні святі… І наша армія, звичайно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В Маріуполі залишилося ще дуже багато людей! Врятуйте їх, закрийте небо!» – пронизлива історія тележурналістки Олени Силенко, яка пішки з дітьми тікала з рідного міста

Дивіться сюжет з Люксембургу про Альону Загребну та її маму:

Також Лідія Таран розповіла про продовження свої місії з інформування про війну в Україні на французькому телебаченні:

"За останні дні в мене було 2 ефіри на французькому телебаченні. Я пояснювала, чому ВСІ росіяни нам вороги. Транслювалися пекельні картини з Бучі, Ірпеня, Маріуполя. Я розказувала, чому винен не лише Путін. Розповідала, як героїчно працює українське телебачення, волонтери, армія. І буду ходити до них в телевізор знову і знову".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається з психікою після перегляду жахливих кадрів звільненої Київщини та як подолати спустошення: поради від психологині Світлани Ройз

Новини по темі