Насіння льону: Новий тренд у харчуванні для стрункої фігури

Льон для схуднення
freepik.com

Як правильно вживати насіння льону для схуднення.

Поділитися:

Лляне насіння – новий тренд у харчуванні. Його додають до хліба, каші та посипають ним салати. І не тільки для того, щоб додати естетичного вигляду страві, а й щоб примножити її корисні цінності. Адже ці дрібні зернята містять у собі безліч корисних речовин. За це його ще називають суперфудом.

Фото: pixabay.com

Проте загальна вітамінізація організму – це не єдина причина популярності насіння льону. Дієтологи зазначають, що ці зерна допомагають у боротьбі із зайвою вагою. Але щоб лляна дієта і справді мала ефект, пропонуємо вам звернути увагу на те, як правильно вживати насіння льону. 

Найперше – потрібно правильно його обрати. Лляне насіння краще купувати в упаковці, а не на вагу. Найголовніше – не купуйте перемелене: після подрібнення, з нього починає виділятися олія, яка швидко окислюється, і вже через тиждень суміш починає гірчити. Тому подрібнюйте насіння перед вживанням.

Фото: pixabay.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: корисні продукти, які треба їсти щодня

Як правильно вживати насіння льону для схуднення:

Оскільки їсти насіння льону у сухому вигляді складно, дієтологи рекомендують додавати його до їжі. Посипайте цілим або меленим лляним насінням пластівці, вівсянку, йогурти, кефір, сир, салати або бутерброди.

Фото: unsplash.com

Насіння льону – відмінний замінник яєць у випічці. Лише одна столова ложка льняного борошна, змішана з трьома столовими ложками води, дорівнює одному курячому яйцю. Також можна додавати насіння в блендер, коли готуєте смузі. Завдяки високому вмісту клітковини і корисних жирів почуття ситості триватиме довше.

Фото: pixabay.com

Для комплексного очищення організму, фахівці рекомендують декілька днів поспіль вживати відвар із льону натщесерце.

Як заварити і пити насіння льону для схуднення:

Відвар готується з однієї столової ложки насіння льону. Залийте її окропом та покладіть на невеликий вогонь на півгодини. За текстурою такий відвар нагадує кисіль. Вживати варто не більше 250 мл на день.

Фото: pixabay.com

Якщо пити такий відвар упродовж двох тижнів, як приємний бонус, ви отримаєте сяючу шкіру обличчя без недоліків та висипань.

Новини по темі