Новий тренд в схудненні: Дієта 16:8

Дієта 16:8: Головні правила
freepik.com

Дізнайтесь, як скинути зайві кілограми за короткий термін.

Поділитися:

Дієта 16:8 стала одним з найоригінальніших та найбільш безпечних методів схуднення. Дієтологи стверджують, що при дотриманні усіх правил цієї модної дієти, ви зможете швидко й ефективно позбутися зайвих кілограмів. Усе про концепцію, позитивні й негативні сторони дієти - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

Концепція дієти:

Дієта 16:8 не випадково отримала саме таку назву, адже якщо 16 та 8 додати, ми отримаємо 24 - саме стільки годин поміщає доба. Цифра 8 означає кількість годин, у які можна приймати їжу, а 16 - ті, у які потрібно утримуватися від прийому їжі. Протягом 8 годин людина може вільно обирати продукти, які хоче з’їсти та отримувати вільну кількість калорій - це не вплине на кількість кілограмів, що будуть спалюватися. Часові рамки прийому їжі людина також обирає сама - до прикладу, від 8 ранку до 5 вечора, з 12 дня до 8 вечора. 

Існує також декілька правил, які допоможуть покращити ефект дієти

1. Робити ранкову зарядку від 5 до 8 хв. на день;

2. У дозволений час їсти корисну їжу, а також продукти, які допомагають спалювати жири: м’ясо птиці, яйця, горіхи, несолодкий йогурт, бобові тощо. 

3. Споживати більше овочів та фруктів, а особливо червоні ягоди, цитрусові, що багаті клітковиною та антиоксидантами (грейпфрут, апельсини, яблука), зелені овочі. 

4. Обмежувати себе у фаст-фуді та іншій шкідливій їжі, що багата на транс-жири та «швидкі» вуглеводи. 

Недоліки дієти:

Дієта 16:8 працює не в усіх. Інколи людям важко впоратись з великою перервою без прийому їжі, і вони не можуть переносити голод. Крім того, дієта буде справді дієвою для людей без порушення обміну речовин та проблем зі шлунком. За дослідженнями британських дієтологів дієта 16:8 має швидкісний ефект, однак потім можна набрати усі кілограми назад. Дієта буде справді ефективною, якщо згодом перетвориться у звичку і стане способом життя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта на клітковині: худнемо швидко та з користю для здоров’я

Новини по темі