Новий тренд у схудненні: Що таке окінавська дієта

Окінавська дієта
freepik.com

Усе про головні особливості модної японської дієти.

Поділитися:

На сьогоднішній день кожна жінка прагне мати гарну фізичну форму, правильно харчуватися та піклуватися про своє здоров’я. Виснажливі дієти, що приносять організму лише шкоду, відійшли на другий план, і красуні намагаються віднайти зручний для себе, правильний спосіб харчування. Тож ми вирішили розповісти вам про нову японську дієту, яка стала способом життя японців із острова Окінава. Усе про особливості модного тренду у схудненні читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо наймоднішу дієту 2019 року

Що таке окінавська дієта? 

Експерти стверджують, що дотримання окінавської дієти сприяє не тільки схудненню, а й уповільненню процесу старіння! Перед тим як детальніше розповісти, як саме потрібно харчуватися, дотримуючись такої дієти, поринемо у життя довгожителів острову Окінава. Їхнє харчування суттєво відрізняється від звичного для нас. Там люди живуть понад 90 років і набагато рідше страждають від таких хвороб, як рак, ожиріння, серцево-судинні захворювання. Окінавська дієта передбачає споживання великої кількості низькокалорійних продуктів. Японці називають таку їжу «гасаї», тобто «цілюща їжа». 

Що потрібно їсти? 

Японці вважають, що саме у зелені та спеціях міститься найбільше антиоксидантів, а вони уповільнюють процес старіння. Тому додайте у свій раціон більше базиліку, кропу, шпинату, а також спецій - коріандр, корицю, гвоздику. 

Проте окінавська дієта - це не тільки зелень! Вона також передбачає вживання у їжу гречаної локшини, соєві продукти (місо, соєве м’ясо, тофу), морепродукти (мідії, риба, восьминіг, кальмари, морські водорості). Якщо ви поки що не готові відмовитись від м’яса, під час дієти можна дозволити собі невелику кількость свинини. Варто зауважити, японці майже не солять свою їжу. 

Ми згодні, меню справді екзотичне, але якщо ви прагнете урізноманітнити свій раціон, відійти від вже звичних фруктових та овочевих дієт і спробувати щось нове - окінавська дієта саме для вас!

Особливості окінавської дієти

Під час окінавської дієти важливо не тільки дотримуватися дозволеного списку продуктів, а й правильно їх споживати. Японці стверджують, що важливо ретельно пережовувати кожен шматок, їсти повільно та вдумливо. Тоді у вас ніколи не буде відчуття важкості у шлунку. 

Японці наголошують ще на одному правилі - ніколи не переїдайте! Під час окінавської дієти ви повинні їсти три рази на день середніми за розміром порціями. Радимо спершу їсти паличками - це сповільнить процес прийому їжі й занурить вас у японську атмосферу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для ледачих: Як легко скинути 5 кілограмів за тиждень

Новини по темі